Hornbach ajunge la investitii de 148,3 milioane de euro, in Romania, in 2012


Retailerul german de materiale de constructii va inaugura in acest an al cincilea magazin in tara noastra, la Timisoara, intentionand sa deschida inca cinci unitati, in urmatorii ani.


 

"In ultimii doi ani, am muncit de doua ori mai mult ca sa ramanem stabili (n.red. - in ceea ce priveste cifra de afaceri). In primul cvartal am incheiat pozitiv. Pentru semestru doi din acest an, asteptam ce s-a intamplat in primul cvartal. Si valoarea bonului de casa este in crestere", a spus Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Hornbach Romania, intr-o conferinta de presa.

Retailerul german a intrat pe piata din Romania acum cinci ani, cand a deschis un magazin in zona Berceni, din sudul Bucurestiului, se arata in comunicatul de presa. 

Urmatoarele unitati inaugurate au fost in 2008, in zona Militari, din vestul Capitalei, in 2009, la Brasov si in 2010, in zona Balotesti, din nordul Bucurestiului.

Cel de-al cincilea magazin va fi inaugurat in aceasta vara in nordul Timisoarei. Investitia in acesta este de 30 de milioane de euro. Acest magazin are o suprafata de aproximativ 22.500 mp, fiind situat pe un teren de circa 52.000 mp.

Un magazin Hornbach are o suprafata construita intre 17.000 mp si 18.000 mp si o suprafata de vanzare intre 22.000 mp si 24.000 mp, deoarece o parte din aceasta din urma se afla in exteriorul cladirii.

In urmatorii ani, Hornbach vrea sa se extinda in orasele cu peste 300.000 de locuitori, precum Cluj, Constanta, Craiova si Iasi, dar si in estul Capitalei.

"Suntem in discutii (n.red. - pentru teren) in fiecare oras, dar nu vom forta dezvoltarea din punct de vedere a termenelor. Nu vom face rabat de la calitatea locatiei pentru a deschide intr-un oras. Toate magazinele de pana acum sunt proprietatea Hornbach, dar nu excludem intrarea in chirie. De cele mai multe ori investim si in caile de acces (n.red. - drumul catre magazin, singuri sau impreuna cu alti retailerii)", a precizat Dan Badescu, directorul de expansiune al Hornbach.

Compania a avut aproximativ noua milioane de clienti de la intrarea pe piata din tara noastra si pana in prezent, dintre care cei mai multi sunt persoane fizice.

Odata cu deschiderea magazinului din Timisoara, Hornbach ajunge la 650 de angajati in Romania.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii