How to Web: premii de 20.000 de euro pentru start-up-uri


Finantarea este asigurata de IXIA Romania, fiind alocata pentru competitia Startup Challenge din cadrul programului Startup Spotlight, in care vor fi selectate 32 de start-up-uriInscrierile pentru Startup Spotlight au inceput saptamana trecuta, se vor incheia peste o luna (pe 13 octombrie) si se fac online, pe site-ul programului.

Opt din cele 32 de start-up-uri care vor fi selectate in Startup Spotlight vor intra in competitia Startup Challenge pentru care vor fi alocate premii in bani in valoare de 20.000 de euro, plus alte beneficii, s-a mentionat in conferinta in presa.

Criteriile de selectie pentru inscrierea in program sunt ca firmele sa aiba mai putin de doi ani de activitate si sa fie localizate in Europa Centrala si de Est, dar sa tinteasca piata globala. De asemenea, start-up-urile trebuie sa aiba un produs pe care sa-l prezinte si care sa poata fi testat, precum si sa nu fi primit finantare de la investitori pana in prezent.

Programul si competitia se vor desfasura in paralel cu conferinta How to Web, care va avea loc intre 7 - 8 noiembrie. Spre deosebire de conferinta, start-up-urile vor avea doua zile in plus, 6 si 9 noiembrie. In prima zi, pe 6 noiembrie, start-up-urile vor participa la workshop-uri, pe 7 si 8 noiembrie, isi vor sustine proiectele in cadrul conferintei, iar pe 9 noiembrie vor participa la intalniri individuale cu investitorii privati si acceleratoarele invitate la conferinta.

La conferinta au confirmat prezenta zece acceleratoare dedicate start-up-urilor din tehnologie printre care GrowLab, Springboard, Mozila WebFWD, HackFwd si Rockstart Accelerator.

Andrei Pitis, presedintele ANIS (Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii), a spus, in cadrul conferintei de presa, ca antreprenoriatul la nivel european este foarte jos fata de ceea ce se intampla in Silicon Valley, iar Londra si Berlinul sunt cele mai dezvoltate centre din Europa.

Vladimir Oane, cofondatorul UberVU, a mentionat ca in 2008, cand au participat la acceleratorul SeedCamp, acesta era singurul din Europa.

Andrei Pitis a precizat ca, fata de acum patru ani, in prezent sunt circa 100 de acceleratoare dedicate tehnologiei in intreaga lume.

Bogdan Iordache, CEO-ul How to Web, a spus ca la evenimentul de anul trecut trei start-up-uri din Romania au pus acolo bazele afacerii. Acestea sunt Nexi.me, Mavenhut si 5minutes.to.

La editia din acest an a conferintei vor fi aproximativ 40 de vorbitori, printre care Phil Libin, CEO Evernote, Leonard Brody, presedinte Clarity Digital, si Hans-Christian Boos, aragoAG.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii