IMM-urile pot avea acces la tehnologie de varf prin reteaua ROMNET-MINAFAB


Constituita ca o platforma comuna intre institute romanesti din domeniul micro si nanotehnologiilor, reteaua isi propune sa ofere companiilor locale posibilitatea de a aplica in procesul de productie rezultatele cercetarii stiintifice.

Reteaua ROMNET-MINAFAB a fost lansata in mod oficial pe 26 mai, in cadrul unei conferinte de presa organizate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), se arata in comunicatul de presa al CCIB.

Conceputa pe model occidental, reteaua reuneste pentru moment Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie Bucuresti (IMT Bucuresti), Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurii Bucuresti si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica CA.

Potrivit reprezentantilor CCIB, prin infiintarea retelei, cele trei institute pun in comun tot ce inseamna echipamente si personal pentru a raspunde cerintelor venite din partea companiilor romanesti. Fiind vorba de obiecte diferite de activitate, companiile interesate vor avea acces la o platforma comuna, de micro si nanotehnologii, cu un spectru foarte larg, de la mecanica de precizie pana la nanoelectronica.

Reteaua ROMNET-MINAFAB se adreseaza industriei, in general, si IMM-urilor inovative din Romania, in special.

Micro si nanotehnologiile apeleaza la cele mai recente descoperiri din fizica, chimie, biologie, si au aplicatii in numeroase industrii, fie ele high-tech sau industrii conventionale.

Membrii consortiului retelei urmaresc, de asemenea, colaborarea cat mai stransa cu mediul stiintific din strainatate, precum si cu cercetatorii romani plecati din tara, carora li se vor oferi proiecte pe care sa le conduca in Romania. Potrivit initiatorilor, reteaua ROMNET-MINAFAB va mai atrage pe parcurs si alte institute de cercetare, nefiind excluse colaborarile cu universitatile.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii