In 2009, bugetele ar trebui sa fie facute lunar sau trimestrial


Recomandarea vine din partea reprezentantilor UniCredit Tiriac Bank, acestia fiind de parere ca strategia ar trebui adoptata si pentru monitorizarea bugetelor.

In perioada urmatoare, lunile si trimestrele ar trebui privite ca perioade bugetare distincte, sa nu fie luat in calcul doar intreg anul, a spus Gabriel Jeflea, director retea corporate la UniCredit Tiriac Bank, in cadrul unui eveniment organizat de Ziarul Financiar.

Monitorizarea stricta a portofoliului, identificarea sectoarelor economice neafectate de criza si reactiile rapide la semnalele de atentionare sunt alte recomandari pe care reprezentantii UniCredit le fac companiilor. Iar portofoliile de clienti si furnizori ar trebui reevaluate.

Totul va fi impachetat in planuri de afaceri conservatoare (nred. - care permit cresteri si marje reduse)”, a adaugat Gabriel Jeflea.

Cea mai mare problema de anul viitor a companiilor va ramane lichiditatea, din cauza scaderii pretului activelor, cum sunt cele imobiliare non-operationale.

Eficienta organizatiei si modul cum se reflecta aceasta asupra activitatii vor urca pe agenda prioritatiilor unei companii, in ceea ce priveste lichiditatea”, a mai spus Gabriel Jeflea.

In ceea ce priveste bancile, Gabriel Jeflea spune ca, in perioada urmatoare, acestea vor prefera sa isi sustina clienti existenti, care vor fi mult mai bine diferentiati pe diverse segmente de risc. Conditiile de creditare, inclusiv dobanzile, vor reflecta mult mai bine aceste diferente decat pana acum.

 
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii