In 2010, cererea pe piata spatiilor de birouri din Bucuresti ar putea ramane la acelasi nivel din 2009


Potrivit BNP Paribas Real Estate, va fi necesara in continuare crearea si dezvoltarea cererii pe acest segment, cu accent pe chiriasii care ocupa spatii de birouri in cladiri cu standarde tehnice mai scazute sau cu termeni contractuali nefavorabili.

Piata spatiilor de birouri din Bucuresti nu va cunoaste o evolutie semnificativ diferita fata de cea inregistrata in 2009, se arata in comunicatul de presa.

Reprezentantii BNP Paribas Real Estate estimeaza ca activitatea de dezvoltare se va diminua in 2010, suprafata propusa spre finalizare reprezentand aproximativ 60% din suprafata finalizata in 2009. Insa, suprafata spatiilor disponibile la finalizare va ramane in continuare generoasa pentru chiriasii care sunt in cautarea unor oportunitati pentru relocare.

In conditiile unui reviriment al economiilor vest-europene, a doua parte a anului 2010 ar putea sa aiba ca rezultat cresterea numarului de solicitari din partea companiilor care vor sa intre pe piata interna sau in special din partea celor care doresc sa isi extinda spatiile ocupate dupa ce initial au optat pentru un spatiu de birouri restrans sau pe o perioada limitata de timp.

Chiar si in conditiile unei cresteri economice, raspunsul segmentului de birouri se va simti dupa o perioada de cateva luni, perioada prelungita si de negocierile care se vor purta pentru incheierea contractelor de inchiriere. Din acest motiv, oficialii BNP Paribas Real Estate nu se asteapta la schimbari majore pentru acest segment in 2010, comparativ cu 2009.

In trimestrul patru din 2009, suprafata de birouri ocupata a fost a doua ca volum comparativ cu celelalte trimestre, se mai arata in comunicat. Insa, suprafata totala inchiriata in ultimele trei luni ale anului a reprezentat aproximativ 50% din spatiul ocupat in trimestrul patru din 2008. La nivelul intregului an, gradul de ocupare a scazut semnificativ, cu 57%. Cea mai activa zona din punct de vedere al inchirierilor a ramas tot zona centrala a orasului.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii