In 2010, Kiwi Finance si-a crescut cu 80% cota de piata in retailul bancar din Romania


Cresterea se refera la segmentul creditelor pentru populatie. Conform datelor companiei, aproape 4% din persoanele care acceseaza un credit apeleaza la serviciile acestui broker.

In primele sapte luni din acest an, Kiwi Finance a generat volume catre banci cu 56% mai mari decat in perioada similara a anului trecut, respectiv 53,7 milioane de euro, se arata intr-un comunicat de presa. Suma reprezinta 84% din totalul volumelor generat in 2009.

Evolutia cererii de credite generate, dublata de o crestere cu 58% a ratei de aprobare, a condus la o crestere cu 142% a volumului de credite aprobate in ultimele sapte luni ale acestui an, fata de perioada de referinta a anului trecut si cu 13,3% fata de rezultatele intregului an 2009.

Principalii indicatori din 2010 comparativ cu anul trecut sunt: creşterea solicitarilor de credit cu 56%, cresterea ratei de aprobare cu 58% si cresterea creditului mediu cu 100%”, spune Anca Bidian, CEO KIWI Finance. 

Referitor la structura portofoliului, se remarca o crestere a ponderii creditelor garantate cu ipoteca. Din total portofoliu, 73% reprezinta credite garantate cu ipoteca, in timp ce creditele de nevoi personale fara garantii imobiliare reprezinta 27% din portofoliu.

In totalul creditelor cu garantii imobiliare, 40% sunt credite de nevoi personale garantate cu ipoteca, 33% sunt credite de achizitie şi 27% credite Prima Casa.

In ceea ce priveste valuta de imprumut, 98% dintre clienti au preferat euro pentru creditele garantate cu ipoteca, in timp ce 57% dintre clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturile in moneda nationala.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii