In 2011, vor fi inaugurate doua sau trei centre comerciale in Romania


Estimarea a fost facuta de Simina Istrate, Senior Associate in cadrul departamentului Retail Agency la compania de consultanta imobiliara Colliers International, care a luat in calcul centrele comerciale care sunt deja in dezvoltare, au finantare si au un grad mare de preinchiriere.

Ea a mai spus, cu ocazia conferintei ICSC Romanian Retail Real Estate, ca dezvoltatorii au nevoie de un nivel de preinchiriere de mai mult de 50% pentru a putea incerca sa obtina finantare si a realiza proiectul.

Simina Istrate a adaugat faptul ca retailerii cu preturi mici au obtinut rezultate financiare bune si sunt interesati sa se extinda in continuare.

"Pentru retailerii care nu s-au dezvoltat in Bucuresti, acum este un moment potrivit pentru ca gasesc spatii bune", a mai spus Simina Istrate.

De, asemenea, retailerii de fashion din strainatate sunt in continuare interesati sa se extinda pe piata din Romania.

"H&M este un semn bun pentru piata din Romania. Si-au grabit intrarea pe piata din Romania, cu doi - trei ani, pentru ca au gasit spatii bune, in centre comerciale bune", a adaugat Simina Istrate. 

Conform Colliers, lunand din considerare suprafata de retail disponibila in prezent, Brasovul are un potential foarte mare de a se dezvolta centre comerciale, Craiova si Galati unul mare, iar Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara unul mediu. Suceava si Iasiul sunt piete saturate, nemaiputandu-se dezvolta centre comerciale in urmatorii cinci ani.

In Bucuresti mai sunt doua - trei centre comerciale care incearca sa intre pe piata, insa acest lucru depinde de nivelul de inchiriere.

Simina Istrate mai spune ca investitorii sunt interesati sa se asocieze cu proprietarii de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii