In 2013, Netopia mobilPay a procesat peste o treime din tranzacțiile online cu cardul efectuate in Romania


Compania a procesat anul trecut peste 2,2 milioane de tranzactii online cu cardul, valoarea totala a acestora ajungand la 76 de milioane de euro.

 

In ceea ce priveste tranzactia medie, aceasta s-a situat in jurul sumei de 37 de euro, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Pe parcusul anului trecut, am procesat plati online record, ce au depasit chiar si 7.000 de euro pentru o singura tranzactie, ceea ce dovedeste ca romanii au inteles ca platile online sunt sigure, indiferent de sumele platite”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.

Reprezentantii companiei estimeaza ca, in 2014, piata de plati online cu cardul va creste cu peste 20%, ajungand la aproximativ 8,5 milioane de tranzactii, iar ca valoare va ajunge la 350 de milioane de euro - 370 de milioane de euro.

Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plati online i s-au alaturat peste 700 comercianti noi, din domenii precum turism, servicii sau utilitati. Mai mult, compania a lansat mai multe parteneriate pe piata locala, printre care cel cu Credit Europe Bank, prin intermediul caruia clientii partenerilor mobilPay au posibilitatea de a plati in rate pentru cumparaturi, prin Card Avantaj.

Compania a lansat, in parteneriat cu MasterCard Romania, prima aplicatie pentru plati cu ajutorul telefonului mobil de pe piata locala, mobilPay MasterCard Mobile.

In a doua jumatate a anului trecut, in parteneriat cu expressoft, Netopia a implementat si prima solutie de plata cu telefonul mobil in hoteluri, cafenele, restaurante si retail.

Netopia mobilPay este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, printr-un parteneriat cu Garanti Bank Romania.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii