In business, oamenii trebuie sa lucreze cu “creierul subconstient”


Afirmatia a fost facuta de Srini Pillay, Assistant Clinical Professor of Psychiatry la Harvard Medical School si CEO la NeuroBusiness Group.El a subliniat ca este nevoie de acest lucru, pentru ca, in conditii de stres, creierul face invers fata de ceea ce i se spune constient.

Srini Pillay a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca exista tehnici si strategii prin care oamenii de afaceri se pot calma, astfel incat pot ajunge sa administreze o situatie care le provoara anxietate, chiar daca ei nu constientizeaza aceasta stare stresanta.

"In prezent, trebuie sa fii un lider care aduce schimbarea in organizatie, nu doar unul care face bani. Creierul oamenilor raspunde la faptul ca liderul ii inspira, ceea ce-i motiveaza pe angajati", a mai spus CEO-ul NeuroBusiness Group.

Srini Pillay a adaugat ca oamenii de afaceri care se gandesc sa aduca sufletul sau inteligenta emotionala in afaceri, vor fi intr-o pozitie mai buna decat ceilalti, deoarece mare parte din succes se datoreaza unor aspecte subconstiente si emotionale.

"Inteligenta emotionala se poate invata. Sufletul este ceva ce exista in fiecare dintre noi, iar despre cum sa-ti exprimi emotiile se poate invata", a subliniat CEO-ul NeuroBusiness Group.

El a mentionat ca multe dintre aceste aspecte sunt folosite cu succes in marketing si leadership.

Sotiris Chatzidakis, vicepresedintele executiv al CEO Clubs SE Europe, a spus ca, pentru a face fata actualelor schimbari, liderii trebuie sa-si transforme organizatiile intr-unele care pot invata repede.

La inceputul acestei luni, Srini Pillay a venit in Romania la lansarea filialei din tara noastra a Chief Executive Officers Club International (CEO Clubs).

In prezent, CEO Clubs Romania are 20 de membri. Acestia conduc afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de euro. Obiectivul filialei din tara noastra este de a ajunge la 40 de membri in acest an.

Printre membri filialei din tara noastra sunt Ronald Binkofski, CEO-ul Microsoft Romania, Gabriel Pantelimon, Country Manager-ul Xerox Romania si Republica Moldova, Murat Atay, CEO-ul Garanti Bank, Bogdan Enache, Country Manager-ul TNT Romania, si Mihai Tudor, CEO-ul IBM Romania.

In CEO Clubs se pot inscrie cei care conduc afaceri cu venituri de cel putin zece milioane de euro, anual, manageri sau antreprenori, si sunt dispusi sa-si impartaseasca ideile si sa invete tot timpul.

CEO Clubs este o organizatie non-profit, care a fost infiintata acum 34 de ani in SUA, la Boston, de catre Joseph Mancuso. Organizatia are filiale in Europa, Africa de Sud, India si China. Printre membrii acesteia se numara Ted Turner, Steve Forbes, Michael Bloomberg, Donald Trump si Steve Case.

In prima parte a anului viitor, CEO Clubs isi va deschide filiale in Bulgaria, Serbia si Rusia, fiind in plin proces de extindere.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii