In cativa ani, social media ar putea inlocui comunicarea prin e-mail dintre angajati


Afirmatia a fost facuta de Tomas Poucha, consultant si Director al Institutului ceh de comunicare interna, unul dintre invitatii Internal Social Media Workshop."In doi ani, social media va inlocui comunicarea prin email pentru mai mult de 20% dintre angajati. Organizatiile ar trebui sa gaseasca modalitati eficiente de a se folosi de aceste instrumente, sa nu se rezume la aspectul tehnic, ci sa se axeze pe latura sociala, comunicare personalizata si masuratori clare”, explica Tomas Poucha.

In viitorul apropiat, mai mult de jumatate din strategiile de comunicare interna de succes bazate pe social media vor fi initate de operatiunile de business si nu de departamentele de tehnologia informatiei, se arata in in European Communication Monitor 2011.

Acelasi studiu ofera date despre nivelul de cunostinte pe care le poseda specialistii europeni din domeniul comunicarii in privinta utilizarii social media in interiorul unei companii. Astfel, conform studiului mai sus amintit, reiese ca mai putin de 30% din companiile din Europa de Est au prevazut training specializat in noile media. 

In contextul in care in urmatorii doi ani social media vor fi introduse pe scara larga in programele de comunicare interna, capacitatea de a folosi aceste instrumente devine o abilitate indispensabila a comunicatorului intern.

Organizat de FEIEA Academy, evenimentul Internal Social Media Workshop se va desfasura pe 29 martie la Ramada North, in Bucuresti si va reuni experti internationali din Marea Britanie, Germania, Elvetia, Cehia, Slovenia si Italia pentru a vorbi despre folosirea social media ca instrument de comunicare interna in cadrul companiilor.

Pentru prima data, specialistii FEIEA vin la Bucuresti pentru a oferi raspunsuri la intrebarile comunicatorilor interni romani, in cadrul sesiunilor workshop-ului si pauzelor de networking.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii