In Cluj, motivatiile non-financiare concureaza salariul


Peste 60% dintre angajatii clujeni vor sa isi schimbe locul de munca, potrivit Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca.

Conform unui studiu realizat de Psihoselect, companie clujeana de consultanta in resurse umane, angajatii clujeni nu mai sunt motivati doar de bani, ci si de un mediu de lucru adecvat, un colectiv prietenos si o relatie directa si buna cu superiorul, se arata in comunicatul de presa. 

Exista o flexibilitate mai mare din punctul de vedere al angajatilor: schimba mai usor slujba, localitatea in care lucreaza, domeniul de activitate”, spune Monica Ion, Managing Partner Psihoselect.

Potrivit studiului, 61,3% dintre angajati isi schimba locul de munca din motive legate de promovarea si dezvoltarea profesionala, 40% dintre acestia avand ca problema principala dificultatea de a avansa in cariera.

22,3% dintre respondenti au declarat ca isi schimba locul de munca din motive care tin de natura organizationala (modificarea atributiilor, nerespectarea promisiunilor facute de catre angajator), iar 16,4% au afirmat ca motivele sunt de natura financiara. 

Studiul realizat de Psihoselect indica faptul ca o pondere din ce in ce mai mare in alegerea unui loc de munca o au motivatiile nonfinanciare, fie ca acestea sunt legate de mediul de lucru, echipa, relatia cu superiorul, bonusuri sau participarea la traininguri.

In general, in cadrul interviului de angajare, in special pentru pozitiile de entry level, aplicantii se informeaza asupra posibilitatilor de a participa la cursuri si tind sa aleaga acele companii care ofera specializare”, spuneMonica Ion.

Psihoselect este o companie integrata care dezvolta solutii profesionale de resurse umane si are o experienta de sapte ani pe piata din Transilvania.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

 


Nu exista comentarii