In Cluj-Napoca vor mai fi livrati in acest an intre 5.000 si 10.000 mp de birouri


Estimarea este facuta de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, aceasta piata insumand in prezent o suprafata de aproximativ 55.000 mp inchiriabili.

"Cu un stoc de spatii de birouri relativ redus si cu o rata de ocupare ridicata, grad de disponibilitate de numai 3%-5%, chiriile din spatiile prime de birouri din Cluj-Napoca variaza intre 13 euro si 15 euro/ mp/ luna", se mentioneaza in comunicatul de presa.

Oferta de spatii de birouri din acest oras este concentrata in zona centrala.

Pana in primul trimestru din 2006 stocul de spatii de birouri era predominant de clasa B, cu suprafete inchiriabile totale de aproximativ 1.000 mp.

Una dintre tranzactiile de pe aceast segment din Cluj-Napoca este cea a ING Insurance Central Europe, care a inchiriat 4.000 de mp in cladirea Amera Tower din Cluj-Napoca, situata in zona nord-vest centrala a orasului, pe fosta platforma industriala Baciu.

Aceasta tranzactie reprezinta un pas important pentru consolidarea increderii in revigorarea pietei de birouri din Romania”, spune Tim Wilkinson, Joint Managing Director al DTZ Echinox, companie care a fost consultant al ING in selectarea spatiului.

Amera Tower are o suprafata de 8.900 de mp, 131 de locuri de parcare si 13 etaje. Imobilul este o vechea cladire industriala, modernizata de catre Amera Grup.

Din iulie acest an ING isi va muta in aceasta cladire sediul Centrului Regional de Servicii ING Asigurari, care asigura suport filialelor din Republica Ceha, Republica Slovaca, Ungaria, Polonia, Romania, Grecia si Spania, gazduind operatiunile de asigurari de tip “back office” si departamentele financiar, contabilitate si IT.

Aproximativ trei sute de anagajati ai ING se vor muta in Amera Tower anul acesta, iar pana in 2013 se vor alatura echipei altii sapte sute.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii