In industria textila, Romania ramane o alternativa la China


Afirmatia ii apartine Doinei Cepalis, Director General la Te-Rex Prod, care mai spune ca in conditii de criza retailerii nu mai doresc stocuri mari.


"China este o solutie, dar nu neaparat pentru toata zona textila. In Romania, termenul de livrare este mult mai scurt si calitatea este foarte buna, iar noi avem inca un pret foarte competitiv pentru cei care vor sa lucreze in domeniu. Pentru cei care au mai ramas in piata textila, 2011 este un an bun", spune pentru startups.ro Doina Cepalis.

Te-Rex Prod face huse si centuri de siguranta pentru scaunele auto destinate copiilor, avand sediul la Pascani (Iasi). Compania si-a inceput activitatea acum patru ani, avand la baza fosta fabrica de textile si confectii Integrata Pascani.

"Discutam cu niste domni care faceau un control si le spuneam ca, daca as fi la guvernare, as avea doua directii de strategie, de sprijin a exportatorilor si a agriculturii, pentru ca numai asa poate creste indicele de consum si putem ajunge la dezvoltare", mai spune directoarea Te-Rex Prod.

Desi situatia economica este dificila, Doina Cepalis ii incurajeaza pe antreprenori sa-si faca afaceri, daca au visuri si teluri extrem de inalte.

Ea are o companie care a pornit cu o cifra de afaceri de 500.000 de euro, acum patru ani, estimand venituri de 22 de milioane de euro, in acest an.

"Prima conditie este sa-ti doresti ceva ce ceilalti considera ca este o utopie sau nebunie sau curaj extrem. Sfatuiesc pe toata lumea sa-si ia soarta in maini si sa-si faca o afacere, pentru ca peste 40 de ani - 50 de ani in Romania lucurile se vor aseza. La un moment dat, impreuna cu un prieten de business, ne-am zis ca ceea ce s-a intamplat in Romania si in tot blocul comunist este trecerea de la o oranduire sociala la alta. Acest lucru se intampla la cateva mii de ani, zeci de ani, sute de ani. Avem sansa sa traversam acest moment. Avem sansa sa avem varsta la care speri si-ti doresti foarte mult", mentioneaza Doina Cepalis.

Ea adauga faptul ca in cei 17 ani de antreprenoriat a invatat ca, oricat de multe echipamente performante ai avea, oricat de multe cladiri, ele valoreaza zero, daca n-ai resursa umana si piata.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii