In luna mai, fermierii pot solicita finantari nerambursabile de pana la 1,6 milioane euro


Cererile se pot depune cu ocazia deschiderii unei noi sesiuni de proiecte pentru Masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013.

Banii pot reprezenta maximum 40% din valoarea eligibila a unui proiect, putand fi folositi pentru investitii in exploatatiile agricole, se arata in comunicatul de presa.

In cadrul acestei masuri pot solicita finantari fermierii a caror exploatatie este situata pe teritoriul tarii, are o dimensiune egala sau mai mare de 2.400 de euro, este inregistrata in Registrul fermelor sau Registrul agricol si are ca obiect principal de activitate domeniul agricol.

Valoarea maxima eligibila a unui proiect nu va depasi doua milioane euro.

Cererile de finantare vor putea fi depuse la Oficiile Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit in perioada 3 - 31 mai, anul acesta.

Alocarea totala pentru aceasta sesiune este de 150 milioane euro, fiind pentru prima data defalcata pe cele doua sectoare principale agricole. Astfel, sectorul vegetal va beneficia de 60 de milioane euro, iar cel de crestere a animalelor de 90 de milioane euro.

Aceasta sesiune pentru depunerea de proiecte este prima din acest an, urmand ca in toamna sa mai fie inca una.

Incepand cu anul 2008, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit pentru Masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole” 4.529 de cereri de finantare, in valoare de peste 1,5 miliarde de euro. Dintre aceste cereri, pana in prezent, au fost contractate 1.526 de proiecte in valoare de peste 528 de milioane euro, repezentand aproximativ 58% dintre cele aproximativ 913 milioane de euro alocate pentru aceasta masura de investitii in perioada 2007 - 2013.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii