In primele sase luni, au crescut fuziunile si divizarile la IMM-urile cu afaceri de 10 mil. euro


In toate domeniile exista tendinta companiilor de a recurge la fuziuni si divizari, insa tranzactiile mentionate intra in categoria celor mici.

Foarte multe companii care, de exemplu, aveau activitate de comert, importau sau exportau produse si aveau si activitate imobiliara au decis sa separe imobiliare de restul activitatilor”, spune Gabriel Sincu, Senior Manager si Head of Tax & Compliance Services la compania de consultanta Mazars.

Situatia are la baza scaderea valoriilor proprietatilor. Astfel, pentru a nu avea probleme intreaga companie, managerii au decis sa separe activitatea din imobiliare de celelalte afaceri. (Citeste aici mai multe despre cum sa faci fuziunea si divizarea unei companii)

Gabriel Sincu a spus in cadrul forumului RoTaxLaw organizat de revista Biz ca motivele pentru care se poate recurge la fuziune sau divizare sunt legate de obligatiile fiscale, dorinta proprietarilor afacerii de a modifica actionariatul si de a reorganiza activitatea companiei.

Reprezentantul Mazars a subliniat ca evitarea platii impozitului nu poate fi un motiv pentru fuziune sau divizare si daca se doreste acest lucru este nevoie de a-i da una dintre cele trei forme mentionate pentru ca procedura sa fie aprobata de autoritati.

Realizarea unei fuziuni sau divizari dureaza in medie intre cinci si sase luni. Procesul de realizare a unei fuziuni sau divizari poate sa coste intre 10.000 de euro si 100.000 de euro, in cazul Mazars, cele mai mari preturi fiind pentru situatiile in care se ofera consultanta juridica, fiscala si financiara.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii