In Romania, coordonarea intre practicile de management al performantei la diferitele niveluri organizationale este redusa


Afirmatia ii apartine lui Adrian Brudan, Manager Solutii Performanta Strategica la Acumen Integrat si Director al Conferintei de Management al Performantei in Romania 2011, si reprezinta una dintre cele mai des intalnite greseli pe care le fac managerii romani in ceea ce priveste managementul performantei.

Conferinta ”Managementul Performantei in Romania 2011, organizata de Acumen Integrat, va avea loc in perioada 20 - 22 octombrie, la Sibiu, se arata in comunicatul de presa.

Participantii la eveniment vor avea oportunitatea sa discute despre managementul performantei la nivel strategic, operational si individual, in cadrul a 18 sesiuni de prezentare si trei paneluri de discutii. Aditional conferintei vor fi incluse trei workshop-uri interactive, care vor avea loc in paralel in cea de-a treia zi a evenimentului si care vizeaza teme de interes in managementul performantei.

In ceea ce priveste companiile din Romania, Adrian Brudan este de parere ca managementul performantei este intr-un stadiu incipient de dezvoltare, prin raportare la un context mai larg, international. Desi la nivel international tendinta este pentru o abordare integrata a managementului performantei la toate nivelurile organizationale - strategic, operational si individual - organizatiile din Romania au o abordare cu  precadere traditionala in ceea ce priveste managementul performantei. Accentul este pus pe implementarea de sisteme si procese doar la nivel individual, urmarindu-se obtinerea unui randament cat mai mare al angajatilor.

Printre cele mai des intalnite greseli pe care managerii romani le fac, atunci cand vine vorba de managementul peformantei, se mai numara si urmatoarele:
- practicile managementului performantei sunt intelese doar intr-o masura restransa;
- alinierea dintre strategii, obiective si indicatorii de performanta de cele mai multe ori se dovedeste a fi inexistenta;
- performanta este masurata in cele mai multe cazuri intr-un mod ad-hoc si doar in cadrul unor anumite departamente;
- rezultatele masurarii performantei nu sunt facute cunoscute in cadrul companiilor, astfel incat procesul de invatare si imbunatatire nu poate sa aiba loc;
- majoritatea companiilor nu au o capabilitate bine dezvoltata si definita legata de procesul de invatare si imbunatatirea a performantei.

In mod natural, orice organizatie este gandita si directionata astfel incat sa performeze in directia prestabilita indiferent de dimensiune, domeniu de activitate sau stadiu al dezvoltarii. Insa pentru a dispune de un sistem eficient de management al performantei, indiferent de organizatie, este nevoie de implementarea unei suite de instrumente si optimizarea proceselor care pot face posibila planificarea in mod optim al performantei organizationale”, spune pentru startups.ro Adrian Brudan.

In ceea ce priveste organizatiile mici si mijlocii, trei aspecte ar fi esential de respectat in raport cu masurarea si managementul performantei, si anume:
- sa se masoare doar ceea ce conteaza si ceea ce este cel mai relevant pentru organizatie;
- ceea ce se masoara sa se analizeze si sa se disemineze in intreaga organizatie pentru a facilita procesul de invatare si imbunatatire;
- procesul de management al performantei sa fie unul structurat, cat mai simplu, avand in vedere resursele limitate de cele mai multe ori, dar practicat in mod consecvent.

Referindu-se la Romania, Adrian Brudan mai spune ca interesul in managementul performantei a cunoscut o crestere exponentiala in ultimii ani. Avand in vedere actualul context, Conferinta ”Managementul Performantei in Romania 2011” isi propune sa ofere tuturor profesionistilor interesati de managementul performantei, manageri si antreprenori deopotriva, posibilitatea de a interactiona cu scopul de a genera discutii utile pe marginea implementarii si utilizarii intrumentelor, proceselor si sistemelor de management al performantei.

(Citeste aici mai multe despre participarea la eveniment.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii