In Romania, femeile sunt destul de bine pozitionate in business, comparativ cu situatia din alte tari


Irina Anghel - Enache, secretar general la South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (SEEPEA), s-a referit la faptul ca sunt femei in fruntea unor mari companii din tara noastra.


Printre aceste exemple se numara Mariuca Talpes (Bitdefender), Irina Socol (Siveco), Ema Popa-Radu (Advent International) si Mariana Gheorghe (Petrom).

Irina Anghel-Enache a subliniat, in conferinta de lansare a organizatiei "Girls in Tech" in Romania, ca, spre deosebire de Statele Unite ale Americii, in tara noastra, femeile nu sunt simt nevoia sa fie agresive pentru a reusi in business si ca pot sparge mai usor "cupola de sticla" care le impiedica sa avanseze in afaceri. 

Ea a mai spus ca femeile sunt importante in business, deoarece ele fac lucrurile sa se intample, sunt multitasking, au energie si sunt educate, iar in tehnologie sunt importante, pentru ca sunt creative, curajoase, au multe resurse si sunt optimiste.

Irina Anghel - Enache a precizat ca pentru a reusi in business femeile au nevoie de:
• modelele potrivite;
• mentori, pentru ca sunt multe raspantii in viata;
• sustinere si sa fie un pic impinse de la spate;
• inspiratie.

"Nu conteaza cat de destept esti, daca nu ai pe cineva care sa aiba grija de tine. Sunt multe miscari in ziua de astazi, mai ales in SUA, prin care femeile din business sunt incurajate sa-si faca timp pentru mentorat", a completat Irina Anghel - Enache.

Secretarul general al SEEPEA a mai spus ca, de multe ori, femeile se discrimineaza singure, pentru ca se gandesc ca vor fi discriminate, dar este doar in mintea lor.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii