In T2 si S1 2015, cea mai mare crestere pentru SAP a fost inregistrata pe segmentul cloud


     

In perioada aprilie-iunie 2015, veniturile din subscrieri cloud si servicii de suport au crescut cu 129%, ajungand la 555  milioane de euro (exprimate non-IFRS, la curs valutar constant). Noile cereri de solutii in cloud, un indicator cheie pentru succesul SAP in domeniul vanzarilor de profil, au crescut cu 162% in trimestrul doi, ajungand la 203 milioane de euro, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

De asemenea, compania a inregistrat o crestere puternica si pe segmentul cloud si software, veniturile non-IFRS inregistrand o crestere cu 21%, ajungand la peste 4 miliarde de euro, in timp ce profitul operational non-IFRS a crescut cu 13%, ajungand la 1, 39 miliarde de euro.

Companiile au apelat tot mai mult la solutiile SAP Cloud in vederea gestionarii angajatilor, numarul clientilor pentru solutiile de HR crescand cu 87%, in doar 12 luni.

SAP a inregistrat de asemenea o crestere puternica a cererii si pe segmentul solutiilor de Customer Engagement si eCommerce, cererea pentru astfel de solutii inregistrand o crestere de trei cifre.

Cresterea puternica a ratei de adoptie a tehnologiei SAP HANA confirma faptul ca aceasta platforma pentru aplicatii de business in timp real este un factor-cheie in gestiunea afacerilor in economia digitala.

In al doilea trimestru din 2015, numarul clientilor SAP HANA a depasit 7.200, comparativ cu 3.600 in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, pachetul de solutii business SAP S/4HANA a atras mai mult de 530 de clienti noi intr-un singur trimestru. Astfel, de la 370 de clienti la sfarsitul primelor 3 luni din acest an, acum sunt peste 900 de clienti care utilizeaza acest pachet de solutii SAP, fiind un catalizator major in adoptia tehnologiei HANA de catre toate industriile si in toate regiunile.

SAP a inregistrat rezultate foarte bune in regiunea EMEA, unde veniturile din cloud si software, exprimate non-IFRS, au crescut cu 10%. Veniturile din subscrieri cloud si servicii suport exprimate non-IFRS s-au majorat cu 94%, cu o crestere de 3 cifre in ceea ce priveste cererile noi. Cresteri puternice pentru SAP in cadrul EMEA au fost inregistrate in special in Orientul Mijlociu, Germania, Franta si Marea Britanie.

Tinand cont de impulsul puternic pe segmentul cloud, compania estimeaza ca pentru intregul anul 2015 veniturile non-IFRS din subscrieri cloud si suport sa varieze intre 1,95 si 2,05 miliarde de euro. Limita maxima a estimarii ar reprezenta o crestere de 86%, calculata la curs valutar constant. Companiile membre SAP, Concur si Fieldglass, vor contribui cu aproximativ 50 de puncte procentuale la cresterea inregistrata de SAP, potrivit estimarilor companiei.

Compania estimeaza pentru intreg anul 2015 ca veniturile non-IFRS pe segmentul cloud si software sa inregistreze o crestere cuprinsa intre 8% si 10%, calculata la curs valutar constant (2014: 14,3 miliarde de euro).

Pentru profitul operational non-IFSR, SAP estimeaza o variatie intre 5,6 miliarde de euro si 5,9 miliarde de euro, calculata la curs valutar constant (2014: 5,64 miliarde de euro).


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii