In ultimii doi ani, cu 25% mai multi angajati in cladirile de birouri moderne din Bucuresti


    


In prima jumatate a acestui an, numarul angajatilor care lucreaza in spatii de birouri moderne (clasa A si B) din Bucuresti a crescut cu 6.100, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al C&W Echinox.

Potrivit datelor C&W Echinox, pana la finalul acestui an, numarul de angajati din cladirile de birouri moderne din Bucuresti poate ajunge la pragul de 250.000.
Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Vacarescu - Floreasca si zona de Vest raman in continuare zonele care au inregistrat cele mai mari cresteri, ocupand in continuare primele trei pozitii din punct de vedere al numarului de angajati din cladirile de birouri moderne.

In general, aproximativ 55% din numarul total de angajati din Capitala care lucreaza in spatii de birouri moderne isi desfasoara activitatea in aceste zone. Un numar de aproape 50.000 de angajati lucreaza in cladirile de birouri din zona Pipera-Sud, aproape 45.000 in zona Barbu Vacarescu – Floreasca, iar in Vest in jur de 33.000.

Zonele de birouri care au cea mai mare rata de metri patrati per angajat sunt cele consacrate pentru operatiunile principale (headquarter): Centrul de Business al Bucurestiului, zona Centrala si zona de Centru Nord, fara a lua in calcul zona Barbu Vacarescu – Floreasca.

Cea mai mica rata de metri patrati per angajat ramane in continuare zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicata operatiunilor de back-office, fiind o destinatie aleasa in special de companiile care ofera servicii de outsourcing. 

Piata fortei de munca din Bucuresti a inregistrat o dinamica deosebita in ultimii doi ani. Potrivit datelor de la Institutul National de Statistica, numarul total de angajati a crescut cu 63.000 in perioada S1 2015 - S1 2017, 52.000 dintre acestia activand in sectorul serviciilor. Din datele noastre, in acelasi interval, numarul angajatilor care isi desfasoara activitatea in cladiri de birouri moderne a crescut cu 25%, echivalentul a 47.000 de persoane care s-au angajat in special in sectoare precum IT, BPO si servicii profesionale, de unde provin cei mai activi jucatori din piata spatiilor de birouri”, spune Mihaela Galatanu, Head of Research C&W Echinox.

Madalina Cojocaru, Partner, Office Agency C&W Echinox spune ca dezvoltatorii de birouri au venit in intampinarea cererilor venite din partea chiriasilor livrand cladiri noi, cu specificatii tehnice moderne, iar pentru perioada urmatoare tendinta se mentine ascendenta, cu un focus special pe zona Centru-Vest, care pana la finalul anului ar putea atrage inca 7.000 de angajati in cladirile aflate in constructie.Calculul numarului de angajati este realizat in functie de destinatia fiecarei zone de birouri si de rata de ocupare inregistrata pentru fiecare submarket la finalul S1 2017.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii