Inca 473 de proiecte ale microintreprinderilor din mediul rural vor fi finantate


Conform Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), valoarea nerambursabila a acestor proiecte este de aproximativ 80 de milioane de euro.

Aceste proiecte sunt finantate prin Masura 312 - "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" din Axa III "Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale" a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013, se arata in comunicatul de presa.

Astfel, vor primi finantare toate proiectele declarate eligibile, dar care nu au fost selectate pentru finantare si care au intrunit cel putin 80 de puncte in procesul de selectie.

Proiectele care vor fi finantate au fost depuse in sesiunile de licitatie din octombrie - noiembrie si noiembrie - decembrie, ambele anul trecut.

"Aceasta suplimentare s-a facut de catre Autoritatea de Management pentru PNDR in urma analizei sumelor ramase din alocarile financiare aferente Masurii 312 pana in prezent. Totodata, s-a avut in vedere faptul ca numeroase proiecte au primit un punctaj foarte mare, ceea ce arata o viabilitate economico-financiara ridicata si, in consecinta, li s-a oferit solicitantilor oportunitatea de a implementa aceste afaceri", se mai spune in comunicatul de presa.

Pentru Masura 312, in prima sesiune, au fost depuse 919 de proiecte conforme, cu valoarea de 216,41 de milioane de euro, dintre care au fost selectate pentru finantare 328 de proiecte.

In cadrul sesiunii din noiembrie - decembrie au fost depuse 1.137 de proiecte conforme, dintre care au fost selectate pentru contractare 455 de proiecte.

Din momentul lansarii Masurii 312 au fost depuse 2.200 de proiecte conforme, cu valoarea de 336,49 milioane de euro, din care au fost selectate spre finantare 909 proiecte.

Pana in prezent sunt contractate 684 de proiecte in valoare de aproape 100 de milioane de euro, la care se adauga si cele 473 de cereri de finantare selectate suplimentar.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestei Masuri poate ajunge pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu poate depasi 200.000 de euro.

Fondurile europene nerambursabile acordate prin Masura 312 pot sprijini peste 200 de activitati eligibile, care vor fi dezvoltate numai in mediul rural.

Beneficiarii selectati pentru finantare vor fi notificati in scris de catre personalul APDRP in vederea semnarii contractului la sediile Centrelor Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii