Incep inscrierile pentru proiectul de antreprenoriat social Changemakers


Organizat de Asociatia Studentilor Economisti din Romania, proiectul va avea loc intre 20 martie - 10 aprilie, la Bucuresti, si se adreseaza studentilor.Antreprenoriatul social este o alternativa la modul traditional de a face afaceri, care implica si un impact pozitiv in comunitate. Sub forma unor discutii libere, studentii vor afla mai multe detalii despre antreprenoriat social direct de la oamenii care activeaza in acest domeniu”, se mentioneaza in comunicatul ASER.

Aflat la cea de-a patra editie, Changemakers se adreseaza tinerilor care doresc sa  se implice activ in antreprenoratul social pentru a aduce o schimbare in realitatea sociala si economica.


Etapele proiectului
Desfasurat in patru etape, proiectul va debuta pe 20 martie printr-un eveniment inaugural in cadrul Orange Concept Store Bucuresti, unde vor fi invitati Mircea Mocanu (Head of Socio-Economics Section UNDP) si dr. Raed Arafat (fondator SMURD).

Pe 27 martie, la Teatrul ACT din Bucuresti va urma Conferinta Changemakers cu tema  ”Povestea oamenilor care au adus schimbarea in Romania”, unde participantii vor avea ocazia sa-i cunoasca pe: Iulian Ifrim (coordonatorul proiectului Sacosa de Panza), Bogdan Braicu (Managing Partner Concordia) si Marian Stas (fondator CODECS). Moderatorul Conferintei va fi Mihail Musat (fondator LumeBuna.ro).

A treia etapa a proiectului este Sesiunea de Antreprenoriat Social si se va desfasura sub forma unor dezbateri la mese rotunde. Studentii vor avea ocazia sa afle mai multe informatii despre antreprenoriatul social direct de la fondatorii intreprinderilor sociale, precum: Ateliere Fara Frontiere, Atelierul de Panza, Romano ButiQ, Brutaria Concordia, Clinica Motivation, Recicleta, YPC Cafe.

Ultima etapa a proiectului se va derula pe parcursul a 10 zile in cadrul Scolii de primavara, unde se va pune accentul pe dezvoltarea deprinderilor si aptitudinilor necesare unui bun antreprenor.  Vor avea loc doua workshop-uri dedicate antreprenoriatului social, studii de caz Harvard style si doua vizite in mediul antreprenorilor sociali.


Beneficiile participantilor
In urma acestor experiente, participantii vor putea realiza un plan de afaceri fezabil, care va fi analizat de un juriu specializat. Proiectul nu se incheie aici, studentii intrand apoi in Comunitatea Changemakers care aduna deja 100 de membri”, se precizeaza in comunicatul ASER.

startups.ro sprijina acest proiect in calitate de partener media al Changemakers 2012.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

 


Nu exista comentarii