Inovatia si excelenta ”trec pragul” viitorului in afaceri la Timisoara Business Days
In 31 martie si 1 aprilie 2015, Business Days vine la Timsioara, locul in care va celebra 5 ani de existenta. Peste 1.000 de participanti si 150 de speakeri sunt asteptati la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara sa raspunda provocarilor pietei zonale de afaceri, se mentioneaza in comunicatul de presa.
Laszlo Pacso, fondator si coordonator proiecte Business Days spune ca: "anul acesta este un an special pentru noi, pentru ca ne aflam in acel moment, cand proiectul trece de la national la international si este, in acelasi timp, anul in care atentia noastra se muta de la progres la excelenta. Este anul in care depunem eforturi mari pentru cresterea calitatii si eficientei activitatii noastre. Este anul in care ne propunem ca Business Days sa devina un standard de calitate in organizarea de evenimente de business atat in Romania, cat si la nivel global”.
Editia de anul acesta de la Timisoara reuneste atat specialisti, cat si practicieni din diverse domenii care vin cu raspunsuri si solutii la problemele cu care se confrunta oamenii de afaceri din regiune.
Orasul de pe Bega celebreaza Business Days prin organizarea, in premiera, a unui studio live, in care pe toata durata evenimentului se vor transmite prin live-streaming online o serie de emisiuni, dezbateri, mese rotunde, interviuri cu oamenii de afaceri din regiune, speakeri si personalitati din mediul de business national, cu scopul de a radiografia cat mai exact caracteristicile mediului de business local si regional.
In cadrul studio-ului live, antreprenorii prezenti vor fi pusi in situatia de a gandi in viitor, de a simti pe pielea lor cum e sa fii prim-ministru si care sunt primele 3 masuri pe care le-ar lua pentru a sustine dezvoltarea antreprenoriatului in Romania, care sunt domeniile care au succes, de ce, care este opinia lor legat de ultimele modificari legislative cu impact asupra mediului de business, cum noua paradigma economica influenteaza modificarea comportamentului antreprenorilor, managerilor si liderilor zilelor noastre.
Astfel, in noua paradigma a dezvoltarii pe termen lung, cateva directii pot face diferenta:
• inovatia a fost si ramane un puternic factor de diferentiere pe piata
• generarea de schimbari sociale pozitive cu impact direct asupra comunitatii aduce valoare adaugata
• integrarea perspectivei ecologice si etice in dezvoltarea noilor afaceri pentru dezvoltarea durabila a viitorului.
Inca din anul 2012, Business Days a introdus in strategia de organizare a evenimentului si efectuarea unor interviuri si studii de piata inainte de fiecare eveniment cu scopul de a intelege cat mai bine nevoile, provocarile si problemele cu care se confrunta oamenii de afaceri din regiunea respectiva. Sunt interesante concluziile cercetarii de anul acesta, realizata pe un esantion de 150 de manageri, antreprenori si profesionisti din regiunea din jurul Timisoarei:
• preocuparea antreprenorilor este centrata pe cresterea numarului de clienti, pe cresterea vanzarilor, pe imbunatatirea relatiei cu clientii, pe fidelizarea clientilor existenti, in plan secund pe dezvoltarea abilitatilor de marketing, comunicare, PR, folosirea eficienta a mediului online, mobile si social media si abia pe planul al treilea se situeaza nevoia de a gasi solutii pentru atragerea de finantare sau atragerea talentelor in organizatie
• preocuparea managerilor din regiune este centrata, in primul rand pe imbunatatirea comunicarii, a abilitatilor de leadership, conducerea echipei, pe modalitati eficiente de atragerea talentelor in echipa, pe cresterea implicarii acestora, pe motivarea lor si altfel decat strict pecuniar, pe stimularea creativitatii si a inovatiei in echipa, pe plan secund sunt imbunatatirea abilitatilor de planificare, organizare, management al timpului, luarea deciziilor, gestionarea bugetelor, in al treilea plan manifesta un interes din ce in ce mai mare in a gasi solutii pentru a echililibra balanta intre activitatea profesionala si viata personala
• preocuparea profesionistilor din regiune este centrata in primul rand pe nevoia de a-si consolida brandul personal, pe cresterea numarului de clienti, pe dezvoltarea abilitatilor de vanzare, negociere si fidelizare a clientilor existenti, pe plan secund sunt atenti la dezvoltarea abilitatilor de comunicare, marketing, in planul al treilea atentia este orientata catre gestionarea riscurilor si mai ales catre dezvoltarea abilitatilor de a gasi cei mai potriviti parteneri, asociati sau finantatori pentru dezvoltarea afacerilor lor
Completarea perspectivelor oferite de management si leadership cu mai mult spirit antreprenorial, cu o abordare sociala complexa care sa genereze schimbari sociale cu impact pozitiv, ce pot fi realizate prin cresterea initiativelor antreprenoriale - sunt elemente absolut obligatorii in peisajul de business actual.
Angajatilor si managerilor deopotriva li se cere sa-si gestioneze rolul si pozitia pe care o ocupa, sa ia decizii ca si cum ar fi afacerea lor. Prin perspectiva personala, pot sa genereze schimbarile de care este nevoie. Dezvoltarea, impreuna, a afacerii si a comunitatii, a individului si a organizatiei confirma schimbarea paradigmei managementului modern.
Managementul maximizeaza rezultatele, leadership-ul maximizeaza dezvoltarea si valorificarea potentialului uman, motivatia si satisfactia oamenilor, iar antreprenoriatul maximizeaza inovatia si initiativele de schimbare sociala. Reunite impreuna in rolul extins al conducerii, actionand simultan, sunt premise pentru griija sporita fata de viitor, fata de comunitate, fata de mediu.
Printre speakerii invitati ai acestei editii se numara: Marius Ghenea, Orlando Sasz, Felix Patrascanu, Adrian Badescu, Codrut Ianasi, Eliza Rogalski, Liviu Stoleru, Dragos Anastasiu, Felix Daniliuc, Ovidiu Toader, Razvan Ogarcin, Catalin Olteanu, Gigi Nacev, Florentin Banu, Dragos Anastasiu.
startups.ro sprijina evenimentul in calitate de partener media.
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.