Interactive Business Tools a lansat StartSmart.ro, o aplicatie financiara


Aplicatia este online de la sfarsitul acestei luni, fiind disponibila in varianta Lite, care ofera o evaluare preliminara a unei idei de business.

In aceasta prima versiune, utilizatorul isi introduce ipotezele legate de ideea sa de afacere (numarul de angajati si salariile acestora, cheltuieli lunare, investitia necesara, vanzari estimate etc.), in urma carora aplicatia determina automat anumite cheltuieli (taxe, impozite, TVA sau dobanzi) si ofera un rezultat ce ia in calcul toate aceste elemente.

"Din punct de vedere financiar, pana acum am investit 1.500 de euro, insa ne asteptam ca dupa implementarea versiunii Pro investitia sa se ridice la aproximativ 10.000 de euro, care se poate recupera intr-un an de la lansarea acesteia. Pana acum, cea mai mare parte a investitiei a constat in munca si timpul alocat acestui proiect, in special in construirea unei echipe, insemnand atat actionarii firmei, cat si colaboratorii nostri pe partea de identitate grafica (BroHouse) si dezvoltare web (BECMedia)", spune pentru startups.ro Lucian Croitoru , Managing Partner la Interactive Business Tools.

Pana la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor va fi lansata si versiunea Pro, prin care se va putea elabora un plan de afaceri profesionist cu mult mai multe detalii despre rentabilitatea afacerii si se vor putea invata mecanismele financiare din spatele unei afaceri.

Spre deosebire de varianta Lite, varianta Pro va efectua calcule suplimentare (determinarea amortizarii sau a necesarului de fond de rulment) si va pune la dispozitia utilizatorului toate rapoartele financiare necesare unui plan de afaceri profesionist (cont de profit si pierdere, bilant, cashflow, indicatori economico-financiari, analiza de senzitivitate). Toate aceste calcule si rapoarte vor fi realizate dupa normele contabile din Romania.

Accesul la versiunea Lite este gratuit, iar pentru cea Pro, pretul va fi de 10 euro/luna.

"Plata pentru accesul la versiunea Pro se va face prin SMS. Consideram ca, fata de varianta platii cu cardul, aceasta metoda este in avantajul utilizatorului, prin prisma faptului ca cei care nu detin un card de credit/debit ce poate fi folosit pentru plati online nu vor fi nevoiti sa obtina unul pentru a folosi aplicatia, in timp ce telefonul mobil este la indemana oricui", spune pentru startups.ro Lucian Croitoru.

Aplicatia va fi disponibila doar online. Pentru a o putea folosi, utilizatorii trebuie sa se inregistreze pe site, introducand numele sau si adresa de e-mail.

"Am ales aceasta varianta, fata de cea offline, pentru ca noi avem costuri mai reduse cu programarea, nu ne confruntam cu probleme de piraterie, nu trebuie sa facem versiuni diferite pentru sisteme de operare diferite, sa emitem patch-uri periodice etc", spune Lucian Croitoru.

Actionarii firmei care detine aplicatia sunt Lucian Croitoru (85% din participatii) si Andrei Rosca (15% din participatii), fondator bookblog.ro.

"Am decis sa ne asociem la sfarsitul anului trecut, cand i-am facut aceasta propunere lui Andrei, deoarece aveam nevoie de un partener cu experienta in domeniul afacerilor online, care sa ma indrume si impreuna cu care sa pot dezvolta acest proiect. Parteneriatul nostru a vizat la momentul respectiv doar StartSmart.ro, dar cu timpul, cunoscandu-l mai bine pe Andrei, mi-am dat seama ca relationam foarte bine, impartasim viziuni similare in ceea ce priveste dorinta noastra de a schimba anumite lucruri (el in domeniul cultural, al lecturii, cartilor - bookblog.ro, teacup.ro etc., iar eu in domeniul educatiei financiare in afaceri). Astfel, nu este exclus sa colaboram pentru proiecte viitoare", spune Lucian Croitoru.

El precizeaza ca, in cadrul firmei, Andrei Rosca este advisor in probleme de strategie, promovare, avand experienta in afacerile online.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii