Intre ianuarie - aprilie 2010, un client Franke a cheltuit in medie 2.070 de euro pentru sisteme incorporabile de bucatarie


Aceasta suma este cu 12% mai mare decat in aceeasi perioada anul trecut, reprezentand o valoare medie si avand inclusa TVA-ul.

"Evolutia din primele luni ale anului 2010 este in linie cu estimarile luate in calcul la elaborarea strategiei pentru anul in curs si care vizeaza o crestere moderata a afacerilor Franke. Spre deosebire de anul trecut, cand decizia de achizitie a unui client se reducea la trei - patru produse dintr-un sistem complet, anul acesta clientii au optat pentru dotarea integrala a bucatariei. Sunt preferate astfel sistemele complete de sapte piese compuse din chiuveta, baterie, plita, cuptor, hota, masina de spalat vase si frigider”, precizeaza intr-un comunicat de presa, Florin Porojan, directorul general al Franke Romania.

Cea mai mare valoare a unei facturi achitata in primele patru luni de un client al companiei a fost de 6.100 euro, cu TVA inclus. Acesta a cuprins chiuveta de granit, baterie, cuptor cu microunde, masina de cafea, hota, masina de spalat vase, combina frigorifica side by side si diferite accesorii pentru bucatarie.

Conform Franke, piata de sisteme incorporabile de bucatarie reprezinta 10% - 12% din totalul pietei de produse electrocasnice comercializate anual in Romania, atingand in valoare aproximativ 40 de milioane de euro. In 2005, piata de built-in din Romania era de 5%.

In tari precum Germania sau Italia, segmentul de sisteme incorporabile reprezinta aproximativ 50% din totalul pietei de electronice si electrocasnice. 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii