Investitia grupului Concorde in centrul de tratament cu celule stem poate ajunge la 70 milioane de euro


Investitia porneste de la o valoare de 50 de milioane de euro, insa suma poate ajunge pana la 70 de milioane de euro, in functie de aparatele necesare pentru un centru de cercetari in domeniu.

Noul centru va fi operat de compania americana Healthcare of Today prin intermediul grupului SK3, se arata in comunicatul de presa.

In acest sens, grupul Concorde si Healthcare of Today au format un joint venture.

Finantarea mai mare de 50 de milioane de euro a fost inclusa in scrisoarea de intentie din februarie dintre Grupul Concorde si Healthcare of Today.

Investitia in centrul de tratament cu celule stem este asigurata din fondurile proprii ale Concorde, de la investitori privati, de la Comunitatea Europeana si de la investitori institutionali.

Noul centru va avea o unitate de tratament cu celule stem si o clinica privata de lux, bazata pe aceeasi tehnologie. Acest centru va fi amplasat in comuna Adunatii Copaceni, la aproximativ opt kilometri sud de Bucuresti.

Centrul de cercetare va avea o suprafata totala de 20.000 mp, iar clinica de lux un spatiu de 46.000 mp.

Se estimeaza ca lucrarile de constructie vor incepe peste noua luni, urmand sa fie finalizate la 12 - 14 luni de la acea data, in prima parte a anului 2012.

Capacitatea maxima a centrului va fi de 300 de pacienti. 

Groupe Concorde Developments Inc. este o companie de dezvoltare imobiliara, care actioneaza alaturi de Concordia Asset Management (Asset Management pentru clientii institutionali si persoane fizice), Concorde Capital (servicii bancare de investitii si de consultanta in investitii) si Concorde New Energy (dezvoltator de energie verde, alternativa, cum ar fi energia eoliana, solara, "deseuri de energie").

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii