Investitie de 3 mil. euro intr-o clinica de tratament a tumorilor canceroase


HIFU Terramed Conformal a fost lansat de patru investitori privati, unul dintre acestia fiind Centrul Medical Bio Terra Med, recuperarea investitiei fiind estimata a se face peste cinci ani.

 

Investitia initiala a fost alocata pentru echipamente si infrastructura.

HIFU Terramed Conformal are o suprafata de 500 de mp, fiind localizat in zona Mihai Bravu, din Bucuresti. Acesta cuprinde doua cabinete, o sala de tratament, o sectie de radioterapie si cinci rezerve.

Noul centru clinic va utiliza metoda HIFU-HCU (High Intensity Focuses Ultrasound), un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate.

Pentru implementarea metodei, HIFU Terramed Conformal foloseste un echipament numit HAIFU JK 200. Aparatul genereaza ultrasunete focalizate, de intensitate inalta, care distrug tesutul canceros prin supraincalzirea acestuia. Dupa tratament, ramane un tesut care  este resorbit in timp de organism. Costul aparatului a fost de 1,2 milioane de euro, facand parte din investitia initiala.

Nicolae Verga, directorul medical al HIFU Terramed, spune ca nu toti pacientii se califica pentru aceasta metoda de tratament si ca aceasta metoda completeaza celelalte metode de tratare a cancerului.

Costul unui tratament pentru tumorile cu o dimenisiune de 4 cm incepe de la 1.200 de euro pentru cele benigne si ajunge la 1.500 de euro pentru cele maligne.

Durata unei sedinte variaza de la una si patru ore. Pentru tratarea unei tumori poate fi suficienta si o singura sedinta, in functie de gravitatea bolii.

Metoda HIFU a fost inventata in China, la inceputul anilor '90. Aceasta este folosita de peste 15 ani in tari din Europa, Asia si America. Romania este a patra tara din Comunitatea Europeana unde functioneaza un astfel de aparat si unde se practica ablatia prin hipertermie conformationala cu ultrasunete.

Pe langa acest aparat, in clinica se afla si un serviciu de radioterapie.

Bio Terra Med activeade noua ani pe piata clinicilor private.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii