Investitie de 30 de mil. euro in Akademia Center din Cluj


Proiectul este unul multifunctional si va include o zona de shopping, parcare cu 322 de locuri, birouri si servicii medicale.

Developerul Akademia Center este firma Nisco Invest din Cluj-Napoca. Compania a obtinut recent un imprumut din partea BCR pentru a finanta constructia proiectului si a desemnat firma Soil Tech Drilling drept executantul fundatiei speciale, se arata in comunicatul de presa.

Am obtinut in urma cu o luna creditul pentru finantarea proiectului Akademia Center, dupa o perioada lunga de negocieri”, spune Ovidiu Bojan, directorul executiv al Nisco Invest.

Proiectul de centru multifunctional Akademia Center va necesita o investitie estimata la peste 30 de milioane de euro. Suprafata construita ajunge la 41.000 mp, din care 18.000 mp reprezinta suprafata inchiriabila.

Pe langa spatiile de retail si servicii, ce ocupa cea mai mare parte din suprafata inchiriabila, Akademia Center include spatii de birouri si spatii medicale, amplasate la nivelurile superioare.

Pentru a respecta termenul de livrare pe piata al proiectului estimat la finele trimestrului patru al anului 2009, lucrarile de excavare pe santier au inceput in urma cu putin timp. Managementul proiectului este realizat de Engexpor, companie portugheza cu experienta internationala in oferirea de servicii de management al proiectelor si al constructiilor, in special pe segmentul de centre comerciale.

Agentul exclusiv al proiectului este Colliers International, unul din cei mai importanti jucatori pe piata de servicii imobiliare din Romania. De la lansarea pe piata si pana la ora actuala, echipa Colliers a purtat deja negocieri avansate pentru aproximativ 80% din totalul spatiilor comerciale oferite in Akademia Center.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii