Investitie de 8,5 milioane de euro intr-un nou centru expozitional in Bucuresti


Exporom are o suprafata de aproximativ 50.200 mp, fiind amplasat in orasul Pantelimon, aproape de zona de est a Bucurestiului, in fosta fabrica Acumulatorul.

 

Centrul va fi inaugurat pe 23 septembrie si cuprinde un pavilion expozitional cu o suprafata de 18.430 mp (dintre care zona expozitionala de 13.000 mp si restul depozite), patru sali de conferinta - de 1.630 mp (doua sali cu o capacitate intre 150 si 180 de persoane, una de 400 de persoane si alta de aproximativ 800 de persoane), spatii de birouri de 1.150 mp, o parcare exterioara de aproape 25.000 mp (aproximativ 1.200 de locuri), un hotel de 3 stele - de 1.090 mp (aproape 100 de camere), un restaurant de 1.590 mp (tip autoservire, cu 3.000 de locuri) si o fosta vila a Elenei Lupescu, de 1.420 mp.

Spatiile de birouri ale noului centru expozitional sunt destinate numai managementului companiei care-l detine, Exporom Trading International.

Fosta vila a Elenei Lupescu va fi folosita ca ansamblu de protocol, pentru evenimente corporate cu maximum 80 de persoane, dispunand de propriul restaurant.

Inaugurarea acesteia este programata pentru inceputul anului viitor, deoarece inca se deruleaza lucrari de restaurare a interiorului. Vila a fost construita in anii '30, secolul trecut.

"Cazarea (hotelul) nu este linia de business principala, ci va face parte din pachetul de servicii de participare la evenimente. Aici vor putea fi cazati vizitatori specialisti pentru care vom asigura cazarea si transportul pentru targuri", a spus Bogdan Almasi, directorul executiv al Exporom Trading International, compania de management a centrului, intr-o conferinta de presa.

Tariful in hotel va fi de 120 lei - 130 lei/noapte.

Exporom este amplasat la circa 4,5 km de statia de metrou Republicii, de unde transportul se face cu autobuzele centrului. Compania a achizitionat patru autobuze cu o capacitate de cate 100 de persoane, pentru care va construi propria statie de transport in comun, in apropierea statiei de metrou Republicii.

Cele 8,5 milioane de euro au fost alocate pentru modernizarea spatiilor si dotarea lor cu echipamente. Din aceasta suma, aproape sase milioane de euro provin dintr-un credit de investitii de la Banca Transilvania, iar 2,6 milioane de euro din resurse proprii. Lucrarile de modernizare si amenajare s-au desfasurat in perioada 2009 - 2012.

Bogdan Almasi a adaugat ca recuperarea investitiei se estimeaza ca va fi facuta in circa cinci ani.

Cifra de afaceri in primul an de functionare este apreciata la aproximativ 15 milioane de lei.

Bogdan Almasi a precizat ca vor organiza anual in jur de 20 de evenimente mari, cu aproximativ 5.000 de participanti, plus alte evenimente mici.

Primul targ care se preconizeaza ca va fi organizat aici este unul de IT&C, Romanian Electronics Show, la inceputul lunii octombrie.

Bogdan Almasi a mentionat ca este posibil ca acesta sa fie amanat pentru inceputul lunii noiembrie, la solicitarea participantilor.
In octombrie este anuntat si un targ auto, iar pana la sfarsitul acestui an vor mai avea loc inca cinci evenimente. Programul evenimentelor de anul viitor va fi anuntat in noiembrie. Compania va organiza propriile evenimente, dar va colabora si cu alti organizatori de targuri.

Aceasta este prima etapa de dezvoltare a acestui centru expozitional, in urmatorii ani fiind prevazute inca patru etape. In cea de-a doua etapa va fi livrat un pavilion expozitional de 8.000 mp, in care se vor investi in jur de 1,2 milioane de euro. Finalizarea acestuia este programata pentru august - septembrie 2013. Astfel, zona expozitionala va ajunge la circa 21.000 mp, fara spatiile de depozitare.

Fabrica Acumulatorul a fost achizitionata acum cinci ani de Rosal. Intreaga fabrica are disponibila o suprafata de 15 ha, dintre care cinci hectare sunt folosite pentru prima etapa de dezvoltare a Exporom. Achizitionarea fabricii a costat 9,5 milioane de euro, suma care nu este inclusa in investitia in centrul expozitonal.

Exporom Trading International a fost infiintata in mai 2012, pentru a se ocupa de administrarea centrului de evenimente si de organizarea de evenimente.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii