Investitii de peste 200.000 de euro si 4 start-up-uri admise in programe de accelerare, in urma How to Web MVP Academy


    


Bilantul este realizat la sase luni de la incheierea programului de pre-accelerare derulat in vara anului trecut si in care au fost selectate 14 start-up-uri.

Axosuits, startup care dezvolta exoscheleti medicali accesibili ca pret si usor de folosit pentru persoanele cu dizabilitati, a obtinut cea de a doua runda de finantare si se pregateste sa demareze testele clinice pentru produs. in plus, au castigat premiul pentru cel mai bun startup in cadrul Startup Spotlight, competitie si program de mentorat cu premii in valoare totala de 20.000 de dolari, precum si finala Get in the Ring Romania, si au extins echipa de dezvoltare a produsului.

getFittter Inc., aplicatie care ofera utilizatorilor o experienta de antrenament personalizata, se numara de asemenea printre echipele care au inregistrat rezultate exceptionale: dupa absolvirea programului, acestia au fost acceptati in Health Wildcatters, un program de accelerare din SUA, pentru start-up-uri din domeniul sanatatii, obtinand in acelasi timp si prima runda de finantare. Echipa getFittter Inc. s-a extins si este astazi formata din 11 colegi si colaboratori aflati in Dallas, New York, Dusseldorf si Bucuresti, si au inceput deja discutiile pentru a obtine cea de a doua runda de finantare. Mai mult, in luna februarie vor demara primele proiecte pilot cu trei angajatori din SUA si sunt in discutii si cu diferite centre importante de welness si fitness din Bucuresti.

Qalendra, motor de cautare dedicat calatoriilor, a obtinut deja doua runde de finantare, iar in perioada urmatoare vor continua procesul de crestere rapida intr-un program de accelerare din SUA. Lifebox (platforma care ofera utilizatorilor oportunitatea de a crea albume de fotografii private cu prietenii acestora) si Pocketo (platforma de dezvoltare pentru dispozitive purtabile) au ridicat si ele prima runda de finantare si sunt in prezent accelerate in Ignite 100, unul dintre cele mai apreciate programe de accelerare din UK, in timp ce Gloria Food (platforma gratuita pentru comenzi de mancare online) a inregistrat o crestere consistenta a bazei de date de utilizatori si a lansat primele functionalitati contra cost ale produsului.

Evolutia echipelor la sase luni de la finalizarea programului este prezentata in raportul de evaluare disponibil online.

How to Web MVP Academy continua si anul acesta iar echipele care dezvolta produse inovatoare in domeniul tehnologiei vor putea aplica pentru cea de a doua editie a programului incepand cu luna februarie.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii