IT Assist previzioneaza o cifra de afaceri de 3 mil. lei, in 2010


Compania a inregistrat anul trecut o crestere de 50% a veniturilor din servicii IT - principalul motor de crestere al afacerii, fata de 2008.

Cifra de afaceri a companiei pe anul 2008 a fost de circa 1,5 milioane de lei, dupa cum a detaliat pentru startups.ro Marius Militaru, director marketing si vanzari la IT Assist. Pe langa serviciile IT, celelalte linii de business sunt reprezentate de vanzarile de produse (atat software, cat si hardware) si proiectele de dezvoltare de infrastructura IT.

Cresterea inregistrata anul trecut pe partea de servicii IT se bazeaza in special pe castigarea de noi clienti, companii de marime medie si mare, care au externalizat partial sau total serviciile IT, dar si pe dezvoltarea unor parteneriate strategice cu firme de top in domeniul IT, se arata in comunicatul de presa.

Strategia noastra de piata a fost inca de la infiintare sa ne adresam exclusiv companiilor din mediul privat. Acesta este unul din principalele motive pentru care IT Assist a inregistrat o crestere de 50% a veniturilor din servicii, in conditiile in care segmentul IT a avut un recul spectaculos bazat in special pe inexistenta proiectelor din sectorul public, dar si pe scaderea semnificativa a cererii de produse IT din toate segmentele”, spune Marius Militaru.

Potrivit reprezentantilor IT Assist, in 2010, lucrurile nu se vor schimba substantial in sectorul privat, majoritatea companiilor avand inca bugete de criza si focalizandu-se pe mentinerea nivelelor actuale de vanzari si mai putin pe dezvoltare. In acest context economic, reprezentantii IT Assist considera ca externalizarea IT nu mai este doar o alternativa viabila la dezvoltarea competentelor proprii in domeniu, ci a devenit cea mai eficienta cale pentru a capata flexibilitate si scalabilitate, precum si a aduce know-how rapid cu costuri scazute.

Conducerea companiei are in plan ca pana in 2012 sa atinga un nivel al incasarilor de doua milioane de euro exclusiv din furnizarea de servicii de mentenanta IT si alte trei milioane de euro din proiecte de dezvoltare de infrastructura.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii