John Adair: Viitorul leadership-ului depinde de calitatea generatiilor urmatoare


    

 

Pornind de la faptul ca jumatate din populatia lumii are 25 de ani sau mai putin, John Adair, cel care a introdus primul curs de leadership din lume, in anul 1979,  considera ca trebuie sa ne concentram pe liderii in devenire, care sunt dispusi sa faca lucrurile altfel, care vor o lume mai buna, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

In cadrul conferintei "How to Grow Leaders - Romania", el le-a vorbit partcipantilor despre procesul de selectie, crestere si dezvoltare a liderilor, oferind in premiera in Romania, viziunea sa asupra leadership-ului, asupra diferentelor dintre leaderi si manageri si asupra modului in care leadership-ul poate fi invatat.

"Democratia pur si simplu nu functioneaza fara <lideri buni si lideri pentru bine>, iar lipsa lor creeaza un vid periculos in orice societate. Este o provocare la nivel mondial acum sa vedem ca dezvoltam astfel de lideri, liderii de care avem nevoie”, a spus John Adair in cadrul conferintei mentionate.

Cei peste 200 de participanti la eveniment au beneficiat de experienta lui John Adair care a dezvaluit cele sapte principii-cheie ale dezvoltarii eficiente de leadership.

Principiile rezuma o evolutie fireasca plecand de la necesitatea training-ului pentru leadership, urmand selectia si mentoratul de leadership.

Cel de al patrulea principiu, "sansa de a fi lider", este poate cel mai important, dar nu poate fi realizat fara o adevarata educatie, o strategie de dezvoltare coerenta si o implicare autentica.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii