Kosarom: un nou proiect de 20 de milioane de euro


In 2014, producatorul de carne si preparate din carne intentioneaza sa inceapa realizarea unei ferme de dezvoltare a purceilor.

 

Neculai Apostol, General Managerul si proprietarul Kosarom, a spus, in conferinta "Focus pe agricultura", organizata de Business Review, ca in ferma vor fi 10.000 de scroafe, ceea ce ar duce la o productie de 250.000 de purcei, anual. 

In iulie, acest an, Kosarom a finalizat modernizarea complexului de crestere a porcilor Suinprod de la Roman (Neamt). Investitia in acesta a fost de aproximativ 15 de milioane de euro, dintre care 20% din surse proprii si 80% dintr-un credit bancar de la Raiffeisen.

General Managerul Kosarom a subliniat ca, daca ar fi solicitat finantare din fonduri europene pentru acest proiect, acesta ar fi fost finalizat in vreo doi ani.

Capacitatea de productie a complexului este de 70.000 de capete, cu aproximativ 22% mai putin decat inainte de modernizare, cand era de 90.000 de capete.

Motivul reducerii este indeplinirea normelor de bunastare pentru porci, care vor intra in vigoare anul viitor.

Dupa modernizare, grupul isi acopera din surse proprii 40% din materia prima pentru produsele procesate, fata de 50% inainte.

Neculai Apostol a precizat ca strategia grupului a fost sa foloseasca carnea proprie pentru maximum 50% din produsele procesate.

In acest mod, grupul nu risca sa ramana fara venituri, daca sunt probleme in a furniza carnea proprie. 

Neculai Apostol a mentionat ca cifra de afaceri a grupului Kosarom ramane in acest an la acelasi nivel ca anul trecut, de aproape 50 de milioane de euro, si profitul va fi minim, ca urmare a investitiilor si a situatiei economice.

In prezent, grupul are in jur de 1.000 de angajati, cu 23% mai putin decat in perioada de crestere economica.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii