KPMG Romania si Finas Consulting, contract de 3,49 milioane lei pentru un proiect din fonduri europene


Cele doua companii au format un consortiu care se va ocupa de implementarea proiectului "Elaborarea Strategiei Guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM, in perioada 2009 - 2013".

Proiectul a fost lansat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), prin Directia Generala pentru IMM, Cooperatie si Mediu de Afaceri, se arata in comunicatul de presa.

Finantarea va fi asigurata in proportie de 85% (peste 2,96 de milioane de lei) prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PO DCA), domeniul de interventie 1.1 Imbunatatirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico-administrativ. Restul finantarii, de 15% din valoarea proiectului (mai mult de 0,53 mii de lei), este contributia MECMA.

Obiectivul general al proiectului este de a imbunatati capacitatea institutionala a ministerului de a dezvolta proiecte strategice pentru evolutia sectorului IMM din tara noastra in directii prioritare pentru actualul stadiu de dezvoltare.

Obiectivele specifice sunt de a dezvolta capacitatea organizatorica si manageriala a MECMA de a elabora, coordona si monitoriza implementarea documentelor de strategie in domeniul sprijinirii IMM-urilor, prin training de specialitate destinat personalului, studii de evaluare si creare de instrumente specifice. Alte obiective sunt eleborarea strategiei si a Planului de Actiuni aferent acesteia, precum si a unei metodologii de monitorizare si evaluare a acesteia.

Durata de implementare a proiectului este de sase luni. Cele doua companii au inceput sa lucreze la acesta in decembrie si trebuie sa il finalizeze in iunie.
KPMG Romania este o companie multinationala de consultanta de afaceri, fiscala si audit. Firma este pe piata din Romania de 15 ani, avand 600 de angajati.

KPMG Romania este membra a KPMG International, o companie elvetiana, prezenta in peste 140 de tari.

Pentru acest proiect compania a preferat sa se asocieze cu Finas Consulting, cu capital integral romanesc, care se ocupa de consultanta pentru fonduri europene.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii