La Startup Weekend poti pune bazele unui business in 54 de ore


Evenimentul, aflat la a doua editie, se va desfasura in perioada 11 - 13 noiembrie, la Bucuresti si are ca scop construirea de aplicatii web si mobile in 54 de ore, pe baza ideilor participantilor, de catre echipe stabilite pe loc.

Participantii sunt oameni cu diferite abilitati, majoritatea fiind programatori, designeri sau tineri antreprenori, care impreuna isi propun sa construiasca un business bazat pe ceea ce dezvolta pe parcursul unui weekend, se arata in comunicatul de presa. Ei au oportunitatea de a afla daca ideile lor de start-up sunt viabile prin experimentare aplicata. In medie, jumatate dintre participanti au background tehnic, iar jumatate experienta in afaceri.

In prima zi de eveniment, vineri, are loc sesiunea de pitch-uri, unde participantii isi prezinta cele mai bune idei si ii motiveaza pe ceilalti pentru a se alatura echipei lor. Sambata si duminica echipele se concentreaza pe customer development, validarea ideilor, practicarea metodologiilor de Lean Startup si construirea unui minim produs viabil. Duminica seara echipele isi prezinta proiectele si prototipurile si obtin feedback din partea unui panou de experti.

Evenimentul va include prezentari, mentorship si juriu oferit de antreprenori si experti precum Mikko Jarvenpaa (HackFwd), Radu Ticiu (Incubatorul de Afaceri Software Timisoara), Felix Petersen (Amen), Vlad Stan (SeedMoney.ro), Lucian Gramescu (Junior Achievement Romania), Dan Lupu (Intel Capital).

Organizat de Anca Foster, James Digby, Ciprian Borodescu, Mihai Cosmin Rotaru si Mihai Gheza, Startup Weekend Romania va avea loc in timpul Global Entrepreneurship Week, impreuna cu alte 56 de evenimente Startup Weekend din toata lumea. Echipele castigatoare vor concura in cadrul celei de-a doua editii a Global Startup Battle.

(Mai multe despre participarea la eveniment puteti citi aici.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii