Leadership-ul presupune o atitudine responsabila


Aceasta a fost una din concluziile celei de-a sasea editii a Leadership School, un program dezvoltat de Fundatia Leaders, desfasurat in perioada 1 - 7 august, la Poiana Brasov.

Leadership School 6, organizat sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, a adus in prim plan leadership-ul ca factor esential atat in mediul de business, cat si in viata de zi cu zi, o forta care genereaza atitudini, viziuni puternice si dorinta de schimbare, se arata in comunicatul de presa.

Leadership-ul presupune o atitudine responsabila, un proces prin care ii poti influenta pe cei din jur sa te urmeze si totodata sa devina la randul lor responsabili de progresul personal, cat si de cel al intregii societati. Rares Manolescu, Senior Trainer, Human Invest, a subliniat importanta formarii in leadership a mentorilor in calitate de indrumatori spre realizarea viziunii, cat si a conturarii propriei definitii a leadership-ului.

Niciodata sa nu le spui oamenilor cum sa faca ceva, spune-le mai bine ce sa faca si vei fi surprins de ingeniozitatea lor”, a completat Laurentiu Chirita, Capitan Comandor, Fortele Aeriene Romane, demonstrand la randul sau importanta formarii liderilor autentici.

Potrivit lui Laurentiu Chirita, valorile si etica in leadership pleaca de la modalitatea prin care liderii precep si conceptualizeaza lumea din jurul lor. Astfel, etica in leadership in organizatii, cat si responsabilitatea sociala si un set de valori solide sunt concepte indispensabile.

Privit in esenta sa, leadership-ul este strans legat de comunicare, acesta nu poate exista fara utilizarea corecta a cuvintelor, a limbajului si a elementelor tehnice ale comunicarii, extrem de necesare pentru a-i face pe cei din jur sa te urmeze, se mai arata in comunicat.

Specialisti in marketing si branding personal au clarificat, printr-o serie de exercitii practice in cadrul Leadership School 6, importanta comunicarii eficiente si a impartasirii clare a viziunii catre cei care te urmeaza. Printre cei prezenti din domeniul comunicarii s-au numarat Victor Dobre - Director Executiv, IAA Romania, Afrodita Blasius - Managing Partner, Bridge Communications, Alexandra Olaru - Consultant Branding personal, si Ada Roseti - Channel Manager, Discovery Networks Europa Centrala.

In orice echipa se creeaza relatia dintre lider, membri echipei si mediu, echipa fiind expusa in acest fel la provocarile din jur. Rolul liderului, in aceasta situatie, chiar daca el nu face parte neaparat din grup, este acela de a incuraja increderea si loialitatea celorlalti membri ai echipei. Pentru a trece cu succes proba de autenticitate liderii trebuie sa isi descopere propriul stil de leadership, sa exploreze leadership-ul personal si sa-si stabileasca valorile guvernante.

Tematica leadership-ului personal, cat si influenta echipelor a fost dezbatuta in cadrul Leadership School 6 de Daniel Bichis - Trainer, Competent Consulting, Alin Uhlmann Useriu - Presedinte, Asociatia Tasuleasa Social, si Catalin Dima - Chief Legal, Regulatory&Corporate Affairs Officer, Romtelecom.

Povestile de success ale lui Florentin Tuca - Avocat asociat, Tuca Zbarcea&Asociatii, Alexandru Arsinel, Gheorghe Racaru - Group Strategy Manager, Blue Air, Felix Patrascanu - Fondator, FAN Courier, si Ioanei Van Staden au transmis un singur mesaj - increderea si indrazneala de a realiza lucruri aparent imposibile, completate de perseverenta si o atitudine pozitiva, pot conduce la indeplinirea tuturor idealurilor.

Leadership School este un program dedicat tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani. Participantii la cea de-a sasea editie a programului au avut sansa sa descopere atat elementele teoretice care definesc notiunea de leadership, cat si valorile si atributele care i-au format pe liderii autentici prezenti la eveniment.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii