Leadership-ul se invata si se practica


Afirmatia ii apartine omului de afaceri Dan Ostahie, CEO Altex, care este de parere ca, desi anumite abilitati de leadership sunt native, majoritatea se deprind, iar experienta iti valideaza deciziile, rezultatul acestora ajutand la cresterea increderii in sine.

Dan Ostahie mai spune ca nu considera important ca atunci cand ai propria afacere sa ai in mod obligatoriu si calitati de lider, dar o echipa sudata si un plan clar de joc, da.

Vorbind totusi despre impactul pe termen lung in dezvoltarea unui business, el este de parere ca liderul poate aduce viziune pe termen lung si poate ajuta la identificarea oportunitatilor. Insa, in spate trebuie sa stea o echipa care sa execute si sa implementeze corect.

In ceea ce priveste importanta experientei mai multor business-uri in dezvoltarea calitatilor de lider, potrivit omului de afaceri, daca business-urile sunt din domenii diverse, devine mai curand un "spaghetti" investitional.

Calitatea de lider nu vine din diversitate, ci din performanta intr-un sector sau domeniu. Cunoasterea insa a climatului macro este esentiala pentru anticipare si un plan corect”, detaliaza pentru startups.ro Dan Ostahie.

In ceea ce priveste aplicarea leadership-ului la nivelul grupului Altex, el mai spune ca, prin deciziile pe care grupul le-a luat atat pe crestere, cat si pe descrestere, si-a consolidat avantajul, intelegand piata si consumatorul inaintea competitiei.

Dan Ostahie este unul dintre speakerii prezenti in cadrul programului Leaders Academy, care se va desfasura in perioada 24 - 30 iulie, la Poiana Brasov.

Aflat la cea de-a treia editie, programul este unul de leadership experiential, dedicat tinerilor antreprenori si managerilor proaspat numiti sau care urmeaza sa fie numiti in pozitii de conducere.

(Citeste aici mai multe despre programul Leaders Academy.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii