Librariile Carturesti intra pe piata cafenelelor


Café Verona, prima unitate inaugurata de companie. se afla in cadrul spatiului expozitional sub_Carturesti, din strada Pictor Arthur Verona, in Bucuresti.

O a doua cafenea Carturesti urmeaza sa fie deschisa in toamna acestui an.

Cafeneaua s-a deschis ca o completare necesara a expozitiei unde ne dorim sa oferim cat mai multe conditii celor care ne calca pragul. Una din politicile Carturesti are la baza feedback-ul consumatorului. La fel ca pana acum, el ne va da directia de dezvoltare”, spune pentru startups.ro Anca Danila, PR&Events Coordinator la Carturesti.

Ea mai spune ca investitia in cafenea a fost efectuata in doua etape, necesitand aproximativ 150.000 de euro.

Prima etapa si cea mai complicata a inceput in urma cu doi ani, cand a fost renovat subsolul librariei Carturesti din strada Pictor Arthur Verona si a fost deschisa galeria destinata organizarii de expozitii si evenimente. A doua etapa s-a derulat anul acesta, cand a fost definitivat spatiul pentru cafenea (barul, scaunele, mesele etc).

Café Verona are o capacitate de 100 de locuri, se arata in comunicatul de presa.

Cafeneaua va continua sa gazduiasca lansari de carte, concerte, ateliere de creatie, conferinte de presa, precum si seminarii sau workshop-uri business-to-business, business-to-consumer si business-to-government.

In acest an, urmeaza sa fie deschisa o noua librarie Carturesti, in cadrul Institutului Francez din Bucuresti. Anca Danila spune ca aceasta librarie va fi cea care va gazdui a doua cafenea Carturesti, inaugurarea fiind planificata dupa data de 1 septembrie.

Odata cu prima cafenea Carturesti a fost deschisa si Gradina Verona, situata in curtea din spatele aceleiasi librarii. Aceasta gradina de vara va functiona la intreaga capacitate - de aproximativ 500 de locuri - incepand cu ultima saptamana a acestei luni, odata cu finalizarea lucrarilor de amenajare.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii