Liderii autentici gandesc “out of box” si sunt o sursa de inspiratie pentru ceilalti


Sunt doar cateva dintre insusirile pe care trebuie sa le aiba un lider, in viziunea studentilor inscrisi in programul Leaders Education.Aproximativ 100 de studenti din Capitala au completat chestionarul intitulat "Cum cred tinerii ca se pot forma lideri autentici in Romania”, cu scopul de a fi admisi la cursurile de leadership pentru studenti organizate de fundatia Leaders, se mentioneza intr-un comunicat al fundatiei Leaders. 

Programul Leaders Education se adreseaza studentilor intre 18 ani - 25 de ani si se va desfasura in perioada 9 mai - 6 iunie la Universitatea Carol Davila din Bucuresti si la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

"Liderii autentici sunt cei care conduc cu sufletul, comunica cu drag,  revin mereu cu idei noi care modifica viziunea initiala si loializeaza oamenii din echipa”, considera Marian, unul dintre tinerii acceptati in program, student in anul III la Academia de Studii Economice Bucuresti. 

In opinia Dianei, studenta in anul III la Medicina, "un lider poate fi format prin multa munca, ambitie, dorinta de a fi cat mai bun in activitatea pe care o desfasoara, dorinta de a invata cat mai multe din diverse domenii, dorinta de a face ceva care sa ramana in urma sa, de a sti ca a facut lucruri bune care au folosit si altor oameni cu care a intrat in contact”.

Irina, studenta in anul II la Universitatea Bucuresti, spune ca: “Liderii autentici se pot forma prin puterea exemplului si prin aprecierea valorilor”.

Scopul programelor educationale derulate de fundatia Leaders este de a-i transforma pe tinerii de astazi in viitori lideri ai societatii romanesti, avand drept repere valori ca: implicarea in societate, integritatea profesionala si increderea in fortele proprii, conform comunicatului Leaders. 

"Printre tineri, alegerea valorilor si a modelelor este destul de dificila, iar opiniile acestora difera in functie de ceea ce le-au transmis dascalii in scoala, familia sau mass-media”, sunt concluziile chestionarului aplicat de organizatorii programului Leader Education.

Programul Leader Education, este alcatuit  din mai multe sesiuni de training-uri, iar fiecare sesiune este organizata in jurul unui concept distinct, care sa contribuie la dezvoltarea tinerilor si la formarea lor ca viitor lideri.

Programul ofera atat informatii teoretice, cat si o latura practica in care lideri romani din diverse arii de activitate (cultura, afaceri, medicina), le prezinta studentilor modul in care au reusit sa creeze echipe, sa faca performanta, sa inspire oameni sau sa aduca progresul.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii