Logicom lanseaza platforma Cloud Marketplace si vizeaza 10% din vanzarile de software ale distribuitorului in primul an


    


Logicom, unul dintre principalii distribuitori de solutii si servicii IT, devenit  recent Microsoft Cloud Solution Provider, a anuntat lansarea platformei Cloud Marketplace in Romania. Aceasta va opera cu sustinerea Microsoft, partener strategic al distribuitorului, ca parte a eforturilor comune ale celor doua companii pentru dezvoltarea pietei locale dedicate serviciilor cloud, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

In prezent, mixul de produse din portofoliul Logicom se bazeaza preponderent pe solutiile de infrastructura de la producatorii pe care ii reprezinta in mod traditional (Cisco, Citrix, NetApp, APC si Bitdefender).

Pentru acest an, reprezentantii companiei anticipeaza o crestere importanta in zona solutiilor de Securitate Cibernetica si a serviciilor de cloud. Serviciile livrate din platforma Logicom Cloud Marketplace, unde un loc principal este ocupat de solutiile Microsoft in sistem Cloud Service Provider (CSP), ar urma sa genereze 10% din cifra de afaceri a companiei pe relatia cu Microsoft in 2017.

Programul Microsoft Cloud Solution Provider ofera oportunitatea partenerilor Logicom de a pune la dispozitia clientilor lor acces la serviciile Microsoft in cloud (spre exemplu Office 365, Dynamics 365 si Azure) pe baza de abonament si in functie de consum.

Distribuitorul, prezent pe piata locala din 2007, a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 76,3 milioane de lei si isi propune pentru acest an extinderea afacerilor.

In acest sens, compania va continua investitiile in dezvoltarea competentelelor echipei si are in vedere atragerea de branduri noi in portofoliu, precum si urmarirea unor oportunitati de crestere prin fuziuni si achizitii. Potrivit reprezentantilor companiei, piata locala de distributie are un potential foarte mare de crestere in urmatorii ani, datorita dimensiunii si fragmentarii acesteia.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii