Lucian Isar: "Nu vor fi modificari fundamentale la nivel fiscal, in urmatoarele sase luni"


Ministrul delegat pentru mediul de afaceri mentioneaza ca autoritatile incearca sa mentina ingredientele de stabilitate si vizeaza sa obtina atat indicatorii macroeconomici din acordul cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala, cat si sa reporneasca motoarele de crestere economica.


"Cand discuti cu investitorii, frana nu este la nivel de fiscalitate, nu fiscalitatea este cea care mentine sau alunga investitorii. Modificarile fiscale au fost mici si s-au facut tocmai pentru a stimula mediul de business. Dintre tarile din jur, Romania este singura care-si poate mentine investitorii in urmatorii cinci ani. Avem sansa sa nu fi facut greseli fabuloase in trecut, desi nici n-am capitalizat oportunitatile, dar putem intra pe o traiectorie de crestere, asa ca trebuie sa ne ajutam reciproc (n.red. - mediul privat si cel public)", a spus Lucian Isar, in conferinta M&A Outlook.

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri a precizat ca noua Lege a IMM-urilor va intra in vigoare in cateva luni, interesul autoritatilor fiind sa se aplice cat mai repede. 

"Mediul privat antreprenorial roman nu s-a putut exprima in trecut, dar nu pentru ca antreprenorii romani sunt mai prost pregatiti, asa cum se spune. De fapt, in tarile din Vest, arhitectura antreprenoriala este mult mai buna decat in Romania. Lucram ca antreprenorii din Romania sa concureze de la egal la aegal cu cei din afara. Discriminarea pozitiva pentru antreprenori este directia in care trebuie sa mearga Romania. Marii investitori nici nu stiu de Romania, noi avem un profil care trece sub radar. Din aceasta perspectiva nu cred ca investitorii vor avea o problema cu aceasta discriminare pozitiva", a subliniat Lucian Isar. 

Un alt proiect pentru IMM-uri este construirea de incubatoare de afaceri. Pentru acesta, Ministerul Economiei va primi o cladire unde sa se faca un incubator de afaceri.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii