Mahu: Piata cafenelelor nu este inca saturata


Catalin Mahu, proprietarul retelei Cafepedia, a inaugurat astazi o noua cafenea in Bucuresti.

"Numarul de cafenele din Capitala este insuficient, piata permitand deschiderea multor cafenele de acum incolo. Aceeasi situatie o intalnim si in marile orase ale Romaniei. Exista lanturi internationale de succes care si-au deschis in tara cafenele si, probabil, vor veni si altele”, spune Catalin Mahu, proprietarul retelei Cafepeia si a restaurantelor La Mama.

Antreprenorul este de parere ca si in Romania cafeneaua incepe sa devina un loc important de socializare, unde se discuta si chiar se incheie afaceri, unde iti poti petrece timpul liber sau poti face o lansare de produs.

Unitatea deschisa astazi in Bucuresti, Cafepedia 3, are o suprafa a utila de 700 de mp si o capacitate de 250 de persoane, dintre care 190 in cafenea si 60 pe teresa, se arata in comunicatul de presa. Cafeneaua se afla intr-o vila renovata din centul orasului si numai investitia in decoatiile interioare s-a ridicat la peste 200.000 de euro.

Din momentul semnarii actului de inchiriere al vilei in care se afla amplasata si pana la deschiderea cafenelei, au trecut opt luni de zile destinate redecorarii si amenajarii.

“Ne-am propus ca la intrarea in cafenea sa amenajam o vitrina de produse de tip ceai, cafea, vesela de ceai/cafea si, probabil, la un moment dat, vom avea si espressoare, obiecte care vor putea fi achizitionate de catre clientii nostri”, spune Mahu.

Pentru acest an, antreprenorul isi propune deschiderea a inca trei cafenele, estimand o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro pentru intreaga retea Cafepedia. In 2008 vor fi deschise primele cafenele ale retelei in afara Bucurestiului.

Brandul Cafepedia s-a nascut in 2005, odata cu lansarea primei cafenele la parterul restaurantului La Mama din Piata Alba Iulia, in Bucuresti.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii