Managementul trebuie sa traiasca numai in ziua de maine, nu in ziua de astazi


Afirmatia a fost facuta de Dragos Dinu, senior consultant la Link Resource, care a completat ca o organizatie nu se poate construi, daca nu exista suportul total, mai ales din partea departamentului de resurse umane."Lumea tinde sa puna HR-ul (human resources - resurse umane) ca functiune suport, dar cred ca este dincolo de acestea", a mai spus Dragos Dinu, in cadrul conferintei Bucuresti Business Days.

Adela Jansen, directorul executiv de resurse umane al BRD Groupe Societe Generale, a spus ca in noul context economic HR-ul trebuie sa-si faca treaba si nu trebuie sa reinventeze apa calda.

"Sa fim un HR bun si sa nu mai fim un HR pestrit. Cine nu face HR-ul de maine azi si n-a apucat sa-l faca in ultimii trei ani face o greseala. HR-ul trebuia adaptat rapid acum trei ani. Nu trebuia sa uitam sa securizam bugetele de HR si sa dam acel respiro top managementului, astfel incat acesta sa n-aiba aceasta grija", a mai spus Adela Jansen.   

Ea a completat ca politicile de HR trebuie sa se schimbe intr-o noua optica, astfel incat sa fie mai riguroase in toate activitatile.

"Trebuie sa facem ceva si sa ne adaptam la orice miscare din jurul nostru. Dupa ce terminam cu managementul performantei, selectivitatea (un rol nepopular fata de inainte), nu trebuie sa uitam de implicarea angajatilor in lucrurile care nu inseamna ceva financiar. Cred ca CSR-ul (corporate social responsability) fara HR este doar o politica de PR. CSR-ul mai intai face profit, apoi este legal si etic si, la sfarsit, este filantropie", a adaugat Adela Jansen.

Ana Glavce, HR Manager la TNT Romania, a spus ca HR-ul trebuie sa ramana un partener de business si sa masoare impactul real pe care procesele de HR il au asupra organizatiei.

"Mai trebuie sa avem curajul sa provocam cinstit propriile <adevaruri> si sa aruncam sau sa schimbam cee ce nu se dovedeste util sau suficient de eficient, sa avem grija de procese si resurse, sa fim creativi, agili si inteligenti", a mentionat Ana Glavce.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii