Managerii ar trebui sa acorde atentie dezvoltarii personale a angajatilor


Recomandarea a fost facuta de Tim Gallwey, considerat parintele spiriatual al coaching-ului si inventatorul metodei “Inner game”.

In cadrul unei conferinte organizata de Business-Edu, el a explicat ca cei din conducere nu ar trebui sa le spuna angajatilor “Vino peste jumatate de ora la mine in birou sa facem coaching”, ci mai bine si-ar invita angajatii la o discutie despre modul in care pot sa isi imbunatateasca activitatea.

Managerii si-ar putea da mai bine seama ca aceasta este o metoda mai buna, daca ar incerca sa se puna in locul celui caruia i se spune "Ne vedem in biroul meu este jumatate de ora" si care ar putea evita intalnirea.

Tim Gallwey recomanda ca, in general, atunci cand oamenii vor sa comunice ceva, pentru a fi eficienti, cel mai bine este sa se puna in locul celuilalt si sa vada cum ar reactiona, daca li s-ar spune intr-un anumit mod un anumit lucru.

El ii sfatuieste  pe oameni sa incerce sa foloseasca in relatia cu ei insisi instrumentele unui CEO, care detine 100% din companie. In acest mod si-ar da seama ce pot controla si ce nu, precum si ce pot face cu ceea ce nu pot controla.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii