Managerii fondurilor de investitii pot depune solicitari pentru fondul JEREMIE pana la mijlocul lui iunie


Acestia pot depune solicitarile pentru a forma si conduce unul sau mai multe fonduri de capital de risc, care vor efectua investitii in IMM-urile din Romania.

Sumele vor fi acordate firmelor numai pentru capital initial, capital de pornire si/sau capital de extindere, se arata in comunicatul de presa.

Investitiile intr-o companie nu vor putea fi mai mari de 1,5 milioane de euro intr-un an.

Apelul pentru Expresii de Interes pentru instrumentul de capital de risc in cadrul initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) a fost lansat de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (AM POS CCE) si Fondul European de Investitii (FEI).

Bugetul alocat din Fondul de Participare JEREMIE pentru acest sau aceste fonduri de capital de risc este de 35 de milioane de euro.

Initiativa JEREMIE este finantata in Romania printr-o contributie a POS CCE, Axa Prioritara 1, Domeniul Major de Interventie 1.2 “Accesul IMM la finantare”, din resurse financiare provenind de la Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, avand un buget total de 100 milioane euro.

Fondul de Participare JEREMIE nu poate detine mai mult de 70% dintr-un fond de capital de risc nou creat in cadrul acestui. Restul sumei pentru fondurile de capital de risc vor proveni de la investitori privati.

IMM-urile nu pot solicita direct sprijin financiar de la AM POS CCE si FEI prin initiativa JEREMIE, ci vor putea contacta exclusiv fondurile de capital de risc nou creat.

Managerii de fonduri de investitii interesati sa participe la aceste fonduri de capital de risc isi vor putea exprima interesul pentru contractarea partiala sau in intregime a bugetului alocat, urmand ca distribuirea finala sa se efectueze pe baza ofertelor depuse, pana pe 14 iunie acest an.

Solicitanti interesati pot trimite intrebari FEI pana pe 21 mai, raspunsurile urmand sa fie publicate pe site-ul institutiei intr-un Document de Clarificare, inainte de finalizarea expresiilor de Interes.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii