Marca de instrumente de scris de lux Tibaldi intra pe piata din Romania


Reprezentantul exclusiv al marcii pe piata locala este compania Maison Quantieme, care va deschide in decursul acestui an un showroom si un boutique, ambele in Bucuresti.

Catalin Budescu, Managing Partner Maison Quantieme, spune pentru startups.ro ca intrarea pe piata romaneasca a Tibaldi face parte din strategia de dezvoltare regionala a companiei italiene, care "considera Romania ca fiind una dintre cele mai importante piete ale Europei de Est".

Budescu mai adauga faptul decizia de intrare pe piata romaneasca a fost motivata de "cererile pentru instrumentele de scris Tibaldi venite din Romania, atat din partea unor colectionari, cat si din partea a diversi oameni de afaceri".

Un alt motiv a fost reprezentat de intrarea oficiala pe piata din Romania a marcii de automobile de lux Bentley, cu care Tibaldi a dezvoltat o importanta colaborare pentru lansarea colectiilor exclusive Tibaldi For Bentley, create special pentru posesorii masinilor Bentley.

Pe langa propriile unitati, reprezentantii Maison Quantieme au in vedere distribuirea produselor Tibaldi si in locuri exclusiviste.

"Showroom-ul va fi deschis la sfarsitul lunii mai, in zona de nord a Bucurestiului iar boutique-ul va fi inaugurat in toamna acestui an, urmand sa fie amplasat pe Calea Victoriei", precizeaza Catalin Budescu.

In ceea ce priveste contextul din piata, el spune ca, pana in acest moment, afacerea nu a fost influentata in mod negativ de criza economica. De la infiintarea companiei, la inceputul acestui an, au fost inregistrate in mod constant comenzi pentru diferite produse ce urmeaza sa fie aduse in tara.

"Daca ar fi totusi sa luam in calcul o scadere pe piata produselor de lux, atunci aceasta ar fi de maxim 10% - 15%. Insa, undeva prin toamna acestui an, s-ar ajunge la o stagnare a pietei pana la nivelul anului trecut", adauga Budescu.

Reprezentantul Maison Quantieme isi bazeaza afirmatia pe faptul ca, in general, consumatorii de lux nu sunt atat de afectati de criza financiara, asa cum sunt cei cu venituri medii sau mici.

Pe langa marca Tibaldi, Maison Quantieme va lansa pe piata din Romania unul dintre cele mai importante branduri de cutii de ceasuri si time-mover-e din lume, urmat de sase dintre cele mai importante branduri exclusiviste de ceasuri elvetiene. Budescu precizeaza ca vanzarile pe segmentul de produse Tibaldi vor avea o pondere insemnata in cifra de afaceri a companiei, estimata pentru acest an.

Infiintata in anul 1916, Tibaldi a fost prima companie italiana care a produs o gama completa de instrumente de scris, se arata in comunicatul de presa. Stilourile produse sub aceasta marca sunt realizate din platina, aur sau argint si incrustate cu pietre pretioase. De-a lungul timpului, Tibaldi a realizat colectii unice in asociere cu marci celebre ca Bentley, Giorgio Armani sau Riva.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii