Materia - primul targ romanesc de design contemporan in piele


    


Prima editie a targului de design in piele va avea loc pe 5 si 6 noiembrie 2016, la Grand Hotel du Boulevard, in Bucuresti. In premiera pentru Romania, 60 de designeri care folosesc pielea ca material principal de lucru sunt reuniti sub acelasi acoperis, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Aproximativ 60 de designeri din toata tara, precum si branduri autohtone se vor intalni in primul weekend din noiembrie pentru prima data in aceasta formula. Printre acestia se numara Otilia Flonta, Mihaela Glavan, Carter, Atribut, Yvy Bags, Laura Olaru, Bogdan Deliu, Paul Christian, Novak Prive, Oana Lupas, Maestoso, Snob si Andra Andreescu.

Idea si executia Materia ii apartin artistului vizual Dan Piersinaru, fondatorul targului de bijuterie contemporana Autor. Materia este un eveniment independent, de sine statator, participarea expozantilor realizandu-se pe baza de selectie. Organizatorii Materia isi propun ca acest targ sa devina cel mai important loc de intalnire al designerilor care lucreaza cu pielea.

Dan Piersinaru  este absolvent al Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca. In 2006, a organizat prima expozitie de bijuterie contemporana intr-o galerie de arta.

In 2009, a pus bazele targului Autor care a ajuns astazi la a 15-a editie, fiind o platforma dinamica si internationala pentru designerii de bijuterie contemporana. Dan Piersinaru este si fondatorul Marche de Noel, targul cadourilor de designer care are loc in decembrie, la Bucuresti.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii