Medicare Technics a finalizat trei noi clinici de imagistica


Unitatile fac parte din reteaua de clinici Medix si au necesitat o investitie totala de circa doua milioane de euro.

Proiectele sunt localizate in judetele Gorj si Prahova, respectiv in Targu Jiu, Motru si Campina, se arata in comunicatul de presa.

Clinica din Targu Jiu a fost dotata cu un echipament RM (rezonanta magnetica) si a presupus o investitie de circa un milion de euro. Clinicile din Motru si Campina detin fiecare cate un echipament CT (computer tomograf) si au necesitat investitii de 400.000 de euro si, respectiv, 600.000 de euro. Potrivit reprezentantilor Medicare Technics, arealul cumulat al celor trei clinici insumeaza aproximativ 750.000 de locuitori.

"Analizele de oportunitate arata ca Romania mai poate absorbi un numar dublu de echipamente CT si RM, in comparatie cu media europeana. Estimam ca anul acesta vanzarile de echipamente de imagistica ar putea creste cu 10%, atingand astfel 33 milioane de euro”, spune Alin Patrascu, Director Executiv Medicare Technics.

In Uniunea Europeana, media distributiei de echipamente de rezonanta magnetica (RM) este de cinci RM-uri la un milion de locuitori, in timp ce in Romania este de 1,6. In Polonia exista 2,4 echipamente RM la un milion de locuitori, iar in Ungaria distributia medie este de 2,9, mai spun reprezentantii Medicare Technics.

Reteaua de clinici Medix mai cuprinde un centru de imagistica in Bucuresti si o clinica de investigatie si diagnostic CT la Targu Carbunesti, judetul Gorj.

Toate cele cinci unitati detinute in prezent de Medix au fost realizate de Medicare Technics, necesitand investitii de circa patru milioane de euro.

Medicare Technics este furnizor de solutii medicale publice si private si distribuie echipamente medicale de varf la nivel mondial prin diviziile de imagistica, ORL si oftalmologie, echipamente pentru spitale si project management. (Citeste aici mai multe informatii privind rezultatele financiare ale companiei in prima jumatate a anului)


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii