Mediul privat avanseaza mai putine femei in pozitii de conducere decat mediul public


In acelasi timp, potrivit unui raport Deloitte realizat la nivel global, companiile care au femei in functie de conducere realizeaza performante mai bune si dobandesc beneficii economice mai mari, comparativ cu cele unde nu exista reprezentare feminina la acest nivel.

Informatiile se regasesc in raportul Deloitte Touche Tohmatsu - "Paths to power: Advancing women in government" ("Drumul catre putere: Ascensiunea femeilor la guvernare"), lansat cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, se arata in comunicatul de presa.

Potrivit raportului citat, companiile din topul primelor 500 de multinationale care au cel putin trei femei in consiliile de administratie au inregistrat o crestere de 16,7% a rentabilitatii capitalului propriu, in timp ce companiile de marime medie au raportat o crestere similara de 11,5%.

Organizatiile trebuie sa stabileasca criterii de evaluare si masuri de responsabilizare, sa se concentreze pe dezvoltarea profesionala a femeilor si sa promoveze echilibrul dintre viata profesionala si cea personala”, spune Anne Weisberg, Director Talent Deloitte Services LP Statele Unite, si unul dintre autorii raportului citat.

Analiza arata ca aproape 10% din statele membre ale Natiunilor Unite sunt conduse de femei, fata de 3% dintre primele 1.000 de companii multinationale care sunt conduse de un presedinte sau un director executiv de sex feminin. De asemenea, femeile reprezinta aproximativ 20% din numarul total de parlamentari la nivel mondial, fata de 13,5% femei cu functie de executie din topul primelor 500 de companii americane.

Progresul femeilor presupune implicatii esentiale pentru soliditatea si dezvoltarea guvernelor, a companiilor si a statelor. Drept urmare, este crucial ca guvernele si companiile sa lucreze impreuna pentru a cultiva si incuraja talentul femeilor, pentru a genera schimbari pozitive si a asigura cresterea si succesul sustinut”, spune Greg Pellegrino, lider global pe sectorul public al Deloitte Touche Tohmatsu, si unul dintre autorii raportului.

Pe masura ce nivelul de reprezentare feminina la nivel guvernamental creste, interesele lor comune ies la suprafata si genereaza o atentie sporita asupra chestiunilor care afecteaza femeile. Pe langa faptul ca atrage dezvoltari pozitive la nivel social si economic, acest lucru pregateste implicit terenul pentru ascensiunea altor femei, in contextul in care predecesoarele lor elimina multe dintre prejudecatile culturale si institutionale existente.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii