MedLife a inregistrat in primul semestru afaceri de 58,72 milioane de euro


    

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta rezultatele financiare aferente primului semestru din acest an, raportand o cifra de afaceri cumulata la nivel de grup in valoare de 58,72 milioane de euro, in crestere cu 32,7% fata de aceeasi perioada din 2015, cand compania a inregistrat o cifra de afaceri de 44,25 milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor MedLife, avansul de 32,7% reprezinta un nou record pentru MedLife, peste 20% fiind sustinut de cresterea organica, iar restul prin achizitii.

Estimam ca vom incheia 2016 cu o cifra de afaceri cumulata in valoare de 120 de milioane de euro, crestere organica, existand premize sa urcam pana la 130 - 150 milioane euro, aceaste din urma cifre fiind conditionate de procesul de finalizare al tranzactiilor aflate in curs”, spune Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.  

Urmand strategia de consolidare a pozitiei de lider in Bucuresti si in tara, MedLife anunta o noua achizitie si semneaza tranzactia de preluare a pachetului majoritar, in proportie de 90%, din cadrul Centrului Medical Panduri.

Centrul Medical Panduri are o activitate de peste noua ani pe piata din Capitala si reuneste doua laboratoare de analize medicale si doua clinici. Potrivit reprezentantilor companiei, Centrul Medical Panduri a inregistrat la nivelul anului 2015 o cifra de afaceri de peste 1,9 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimeaza o crestere de peste 20%.

Ca urmare a acestei tranzactii, Maria Pop, fondator si director general al Centrului Medical Panduri, va pastra atributiile de management, fiind direct responsabila de strategia de dezvoltare si extindere a Centrului.

Finalizarea tranzactiei cu Centrul Medical Panduri ar aduce in portofoliul MedLife cea de-a 11-a achizitie, trei dintre acestea fiind derulate in 2016. in perspectiva, compania doreste sa intensifice investitiile alocate proiectelor de achizitii si anunta intentia de a contracta un nou credit.

Suntem in negocieri avansate cu mai multe banci, astfel incat credem ca in cursul lunii septembrie vom putea contracta un nou credit in valoare de 20 milioane euro (tranzactie de tip leveraged buyout - LBO), fondurile urmand sa fie alocate exclusiv pentru achizitii. De altfel, la ora actuala suntem in discutii avansate pentru realizarea a cinci tranzactii, una dintre acestea fiind de marime medie spre mare”, adauga Mihai Marcu.

In luna martie 2016, MedLife a contractat un credit in valoare de 56 milioane de euro, iar odata cu finalizarea contractarii celui de al doilea credit, MedLife va avea la dispozitie un buget total de investitii de 76 milioane de euro, din care o parte importanta va fi alocata proiectelor de achizitie.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii