Membrii comunitatii Amazonienii genereaza venituri de milioane de dolari cu business-uri online pe Amazon


    


Amazonienii, comunitatea romaneasca de antreprenori online, a ajuns sa numere peste 2.200 de membrii, se mentioneaza intr-un comunicat de presa. Acestia au initiat afaceri pe Amazon si produc venituri constante pe baza sfaturilor primte de la Alex Huditan si Claudiu Stanculescu, antreprenori cu trei ani de experienta in vanzarea online pe aceasta platforma.

Dezvoltat in urma cu aproape doi ani, cursul Amazon SetUP (ce sta la baza comunitatii) este o scoala de antreprenoriat, pe baza careia s-au lansat sute de afaceri online. Modelul de business consta intr-o cercetare de piata pentru alegerea produsului, crearea acestuia intr-o oferta customizata la un furnizor din China si vanzarea pe Amazon la un raport pret/calitate imbatabil. Amazon le pune antreprenorilor la dispozitie toate serviciile necesare comercializarii produselor: receptie, depozitare, afisare pe site, livrare, customer support si birocratie.

Datorita acestui serviciu pe care il ofera Amazon avem cu totii sansa de a face comert din fata laptopului pe cea mai mare piata de desfacere din lume: SUA. Fara complicatii sau riscuri majore. Dupa trei ani de business online mi-am castigat libertatea si acum lucrez din tari precum Thailanda, Columbia, Mexic sau Brazilia. Imi doresc sa invat romanii acest model de business de la zero, daca la prima editie au fost 100 de inscrisi, au urmat apoi 160, 420, iar la ultima editie am depasit 1.000. Cresterea a venit natural, noi ne-am adaptat la cerintele pietei, iar piata din Romania s-a adaptat la acest model de business, care e deja celebru peste tot in lume”, spune Alex Huditan.

In urma cursurilor, aproximativ 55% dintre participanti se lanseaza pe Amazon, mai exact: 35% din inscrisi se lanseaza odata cu finalizarea cursului, 15% isi lanseaza produsul in urmatoarele 1 - 4 luni, iar intre 5% - 10% se lanseaza dupa mai mult de patru luni.

Cursul SetUP dureaza patru luni, in fiecare sambata, avand loc un webinar live, care se regaseste apoi si inregistrat pe platforma de lucru cu acces nelimitat. In fiecare luna membrii primesc pasii pentru gasirea produsului si care sunt criteriile de selectie, cum se negocieaza cu furnizorul si cum se face comanda, listarea produsului si lansarea propriu-zisa. Cel mai mare avantaj al acestui curs este dat de comunitate, unde antreprenorii au parte de mentori cu experienta si invata toate trucurile de la cei care deja au testat informatiile.

"Acest curs este pentru cei care sunt capabili sa urmeze instructiuni clare si sunt dispusi sa invete un model de business nou. Nu trebuie sa fii tanar sau expert in marketing online. Primesti toata informatia servita in ritmul in care ai nevoie de ea si ai o comunitate imensa care sa te ajute cu orice provocare ce ar putea aparea. Impreuna cu oamenii din aceasta comunitate, am contribuit sa facem Romania o tara din care se poate vinde pe Amazon. Inainte de a face asta, era un proces mai complicat, dar dupa ce am trimis mii de mail-uri, conducerea Amazon s-a sesizat. Acum e oficial: Romania se afla in comunitatea de selleri Amazon”, spune Alex Huditan.

Cu 426 de produse vandute pe secunda in 2013 cu ocazia sarbatorilor, platforma Amazon poate fi una dintre cele mai profitabile afaceri pentru antreprenorii aflati la inceput de drum. Conform Amazon Sellers Survey editia 2016, 49% din vanzatori fac sub 100.000 de dolari pe an, 36% castiga intre 100.000 si 1 milion de dolari pe an, 13% intre 1 milion - 10 milioane de dolari, iar restul de 2% au vanzari de peste 10 milioane de dolari.

Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active iar utilizatorii sunt impartiti in doua categorii: cei medii, care cheltuiesc peste 625 de dolari anual si cei Prime, care pentru un abonament predefinit au anumite beneficii, ei cheltuind dublu anual. Aproape jumatate din americanii care fac shopping online merg direct pe Amazon pentru a face o achizitie iar in 2015, Amazon a generat de Black Friday o treime din toate vanzarile online din lume.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii